Recepten met noedels koken we ten minste één keer per week. En nog veel vaker als we pasta meerekenen. Alleen als we die ook meenemen in deze lijst, dan ben je morgen nog aan het scrollen. Dik, dun, van boekweit of rijst: ze mogen in onze soepen, curry en nog veel meer.
Less is more is een mooie uitspraak, vooral in de keuken zijn het woorden om naar te leven. Kom je uit werk dan heb je zelden fut om nog te zwoegen op het avondeten. En waarom zou je? Waarschijnlijk staan er geen vrienden op de stoep op dinsdag en doe je ook niet mee aan een wedstrijd ‘Heel Holland kookt het meest uitgebreide gerecht op een doordeweekse dag’.
Daarom zijn we zo enthousiast over deze recepten met noedels. Veel hebben de potentie om klassiekers te worden, recepten die je nog keer op keer gaat koken. Uit je hoofd zelfs!
Want recepten met noedels zijn meester in het minder-is-meer concept. Met een basis van sojasaus, gember en knoflook kom je al heel ver. Noedels kun je echt zo eenvoudig of gecompliceerd maken als je zelf wil.
We geven je recepten met noedels in geurige bouillon en dashi, en laten je proeven van een omelet met crispy noedels, gewokte garnalen en nootachtige soba. Wat eet jij deze week?
Sommige dagen vragen om iets extra snels & pittigs. Deze soep vol krachtige smaken heb je zo op tafel, zeker als je zo’n fijne Quooker-kraan in de keuken hebt. Want daaruit tap je direct kokend water en zo is je bouillon in no time klaar.Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
In Maleisië en Singapore is het niet aan te slepen: laksa! Deze geliefde soep komt in twee varianten en Jamie Oliver maakt een curry laksa, massaman stijl. Voor dit recept gebruikt hij eiernoedels, maar vermicelli of dikkere noedels van tarwe werken net zo goed. Kies vooral wat je zelf lekker vindt. Als je het toevallig in huis hebt, voeg dan een paar blokjes zijdentofu toe aan de bouillon of een zacht gekookt eitje voor wat extra proteïnen.
Ramen noedelsoep: lekker makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren! Kip, biefstuk of ga voor een vegetarische variant. Lekker met paddenstoelen, groenten én niet te vergeten een eitje. Deze snelle ramen met biefstuk zet je binnen een half uur op tafel. Ook lekker: kipramen met spinazie.
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snellere sesam ramen met tempeh en gerookt ei.
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snelle(re) miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles.
snelle noedels in runderbouillon met paddenstoelen en biefstuk
Als je het vlees in de bouillon op laag vuur pocheert, krijg je een supermals resultaat. Wees niet bang om te slurpen, dat is de joy van noedelsoep! Klik hier voor een vega noedelsoep met pompoen.
Julie: 'Ramen kan mij niet spicy genoeg zijn. Te pittig? Vervang de crispy chili-olie door bijvoorbeeld soja- of hoisinsaus. En mocht je iets meer tijd hebben, dan kun je de eieren ook een nacht marineren in (oolong)thee of sojasaus.'
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snelle(re) ramen met japanse omelet & chili-crispolie.
De keuken van Cambodja is nog onbekend maar heel spannend. Het is een fantastische mix van invloeden uit China, Vietnam en Frankrijk en ook uit Thailand en India. Met verse Thaise basilicum, citrusfruit en friszure tamarinde laat je dit gerecht van je bord af spatten.Maak nog meer gerechten met noedels!
De Japanse keuken ken je vast van kunstig gemaakte sushi en superverfijnde gerechten. Maar thuis eten Japanners, net als wij, graag snel en simpel. We delen een van onze favoriete klassiekers: udonnoedels met gehakt. Kook de udonnoedels beetgaar en bak de spiegeleieren kort, zodat de dooiers een beetje vloeibaar blijven, en roer de dooiers door het gehakt.In Rotterdam? Ga zeker langs deze Japanse deli
Weinig tijd en toch lekker koken en eten? Laat dat maar aan ons over. Probeer deze vegan hoisin-chilitofoe met paksoi en noedels maar! De kleinere shanghai paksoi die we gebruiken is niet altijd en overal goed verkrijgbaar. Je kunt ook prima gewone paksoi nemen en die lekker grof snijden.
De meeste noedelrecepten zijn supersnel klaar. Ook deze courgette-tofoe yakitori met noedels is een fluitje van een cent. Tofoe en courgette marineren, aan prikkers rijgen en bakken in de koekenpan. Champignons roerbakken, noedels koken, klaar! Extra groenten? Neem nóg een courgette en bak in blokjes mee met de champignons.We hebben voor elke dag van de week wel een superlekker noedelrecept. Maak morgen bijvoorbeeld rijstnoedels met biefreepjes. In 15 min. klaar!
De licht nootachtige smaak van de sobanoedels wordt geaccentueerd door de knapperige sesamzaadjes bovenop de tonijn. Met dit recept haal je gegarandeerd de zomer in huis!Shiso: wat is het en wat kun je ermee maken?
Een lekker licht gerecht dat je eet als klein hoofdgerecht of lunch. De ingelegde eieren – kun je ook de avond van tevoren al maken – krijgen de rijke smaak van zout, zuur en umami en zijn ook super als losse snack.
Als je na een drukke dag thuis komt dan is het fijn als je een snelle, maar ook een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Dat kan met deze sobanoedels met zalm en zoete aardappel!
Deze crispy noedels zitten vol rijke smaken: eend, munt, chilipeper en hoisinsaus. Perfect bij de zachte omelet. Eigenlijk een variatie op de bekende Vietnamese Bánh Xèo. Lees ook: roze peper is geen peper – en wat je erover moet weten
Oesterzwammen doen het altijd goed in pasta’s, sauzen en wokgerechten! Ze geven een fijne structuur, een vleugje umami en wat lekkere vitaminen. Ook fijn: het zijn heel delicate paddenstoelen, die je makkelijk in grove repen scheurt.Of ga je voor: 5x de lekkerste noedelgerechten voor nog meer kookinspiratie?
Noord- en Zuid-Korea doen allebei mee aan de Olympische spelen. En moeten zelfs tegen elkaar spelen bij het tafeltennistoernooi. Als dat maar goed gaat… Vandaag Jahb-Chae, een rijk gevulde noedelsalade met ei, vlees en veel groenten.
Vind jij de oorsprong van je eten net zo belangrijk als de smaak? Fair Trade Original laat je kennismaken met de lokale producenten achter hun Thaise producten. Nice to meet ananasboerin Khun Nipalin! Er groeit nog net geen kroontje uit haar hoofd, zó verbonden voelt Nipalin zich met ananas.
Szechuan is een unieke peper; lekker peperig maar ook weer niet té heet. De perfecte dosis prikkel op je tong! Gebruik 'm in een marinade voor de biefstukreepjes voor wat pit. Spice it up! Geef pit aan je gerechten met deze 9 hete pepers.
De hero in deze lauwwarme noedelsalade is de sesamdressing die alle smaken bij elkaar brengt, terwijl de verse kruiden en chinkiang zorgen voor de nodige balans. Maak deze noedels wanneer je maar wilt, want ze zijn zo klaar! Liever vega noedels, maak dan dit recept: tofoe met hoisin, paksoi & noedels
noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s
Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals andijvie.Zin in een snel vegetarisch recept voor doordeweeks? Dit recept voor noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s is dan ideaal.
Je hebt niet veel tijd nodig om heerlijke doordeweekse gerechten op tafel te zetten. Deze rijstnoedels met biefreepjes staan binnen 15 min. op tafel. Geniet vanavond van dit supersnelle recept.
Saté van kip is altijd goed, maar wist je dat garnaal op een stokje ook heel lekker is? Vooral met een sticky honingsaus en knapperige edamamebonen!Nog niet uitgespiest? Probeer een van deze heerlijke satérecepten.
Koken binnen een half uur: een uitdaging, maar met dit recept voor dandan noedels met gembergehakt gaat het je zeker lukken! In 20 minuten staat dit heerlijke gerecht op tafel.Tip: varkensgehakt is niet in alle supermarkten te koop. Je kunt ook het gehakt uit varkenssausijzen gebruiken.
rijstnoedels met agedashi en geroosterde pompoen in kokos-limoendressing
Agedashi dofu, of agedashi tofu, is een traditioneel voorafje in Japan. De tofu wordt gefrituurd en krijgt een lekker knapperig korstje dankzij de maizena. Deze agedashi tofu is als warme custard: het smelt op je tong en de tofu mengt zich met de noedels en umami-saus.Liever noedels met kippenbouillon? Maak dan deze kurkuma-noedelsoep.
Tijd om je ‘lunchbox’ een upgrade te geven. Maak thuis een voorraad en varieer met verschillende groenten per bakje. Wat dacht je van maïs? Of bimi? Na een kom van deze soep kun je er de rest van de middag weer tegenaan!
Voor een ontmoeting met de Thaise fairtrade boerinnen en oorspronkelijke recepten, zie ontmoetonzeboeren.nl. Zo maak je gemarineerde portobello’s met sesamnoedels en Orachan’s groene kruidenpasta:
Speklapjes op de barbecue, maar dan delicious.style. Wij gaan voor een flink stuk buikspek aan één stuk en husselen hem door een berg glasnoedels, samen met kleine gamba’s.
Vrijdag visdag, maar dan wel met een oosters tintje. Eet minstens 2 x keer per week een vet visje,dat doet je hart en vaten goed. 100 gram zalm levert al de aanbevolen 1,4 gram visvetzuren per week op. Nog meer lekkere en gezonde recepten? Bestel dan delicious. PUUR.
Deze kipdrumsticks zijn de perfecte combinatie van sweet & salty door de sojasaus en honing. Stoof de kip van tevoren, dan wordt hij extra lekker. Bovendien ben je dan op de avond zelf nog geen tien minuten bezig. Heb je meer zin in een Mexicaans avondje? Maak dan pittige sojakip maïs-zwartebonensalsa.
Zalm en Aziatische smaakmakers zijn altijd een gouden combinatie. Gember, soja en sesam geven deze makkelijke maaltijd een heerlijke twist en de spinazie levert fijne voedingsstoffen. Ook nog eens lekker snel klaar met kokend water uit de Quooker-kraan! Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.Zin in meer zalm? Maak één van deze 13 recepten voor in de oven.
In Azië zijn noedels razend populair en bij ons óók! Tip: ga een keer naar een goede Aziatische supermarkt, haal een tas vol spannende Chinese smaakmakers en maak deze dandan-noedels. Superlekker en snel klaar.
Populair Thais streetfood krijgt een vega twist. Deze eenpanner maak je in een loeihete wok: dat zorgt ervoor dat het in no time op tafel staat. De enige moeilijkheid zit hem in het vinden van de juiste ingrediënten. Zonder brede rijstnoedels en Chinese broccoli (kailan) is pad see ew eigenlijk geen pad see ew. Op naar de toko dus!
Jamie Oliver's nieuwe kookboek 'VEG' zit vól met simpele vega gerechten, waaronder deze vegetarische pad thai. Dit heerlijke noedelgerecht met krokant gebakken eieren staat binnen een half uur op tafel. Liever een veganistische variant? Laat dan de eieren weg en voeg wat blokjes tofu toe, die je eerst in sojasaus en limoensap marineert.