Zalm is een van de makkelijkste soorten vis om te bereiden, waardoor het de perfecte keuze is voor een gezonde doordeweekse maaltijd. En hoewel een stukje zalm heerlijk smaakt op zichzelf, til je de smaken naar een hoger niveau met het juiste bijgerecht.
De beste bijgerechten voor zalm zijn niet al te moeilijk om te bereiden, en geven het complete gerecht een boost zonder de zalm te overschaduwen.
Zo maak je je favoriete vis het beste klaar in de oven.
(Groene) asperges
Verse asperges met een boterige saus, een eitje en gerookte of gebakken zalm, daar kun je ons in het juiste seizoen voor wakker maken. Is het nog geen lente, dan kopen we gewoon de groene variant. Lekker knapperig en fris, en daarmee perfect naast zo’n stukje vette vis.
Groenten die ook goed werken als bijgerecht voor zalm zijn bijvoorbeeld bimi, broccoli of spruitjes die je even kort bakt in olijfolie en knoflook, en afmaakt met wat verse kruiden en citroen.
Geroosterde wortels & wortelsalades
Een slimme keus voor bij je zalm: zoete, geroosterde wortels of een frisse wortelsalade.
Aardappels
Je hoeft niet altijd de laatste trends te volgen. Move over supergranen! Aardappels zijn nog net zo lekker als altijd naast een stukje gebakken zalm.
Spinazie
Probeer de beproefde combinatie ook eens op de deze manier. Ga voor zalm met een spinazieknödel of maak de luie fatayer van Merijn.
Bijgerecht nummer één voor zalm: salade!
Altijd goed! Of je nou gerookte zalm door de salade mengt, of een moot zalm op de huid bakt en ernaast serveert; salade is het ideale bijgerecht voor zalm.
Janneke: ‘Ik kies altijd de granen waarin ik op dat moment zin heb. Voor een fijne salade gebruik ik meer quinoa, wanneer ik zin heb in een grovere salade met extra beet ga ik vooral voor tarwe en bulgur. Ook gort en spelt, vaak bij biologische supermarkten verkrijgbaar, zijn heerlijk in deze salade.’
Nog een lekkere salade met peultjes