vegetarisch
aantal 4 |
hapje |
feestelijk |
italiaans |
Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!Nog zo'n heerlijk feesthapje: gevulde eitjes met avocadocrème.
kooktijd15 minutes minutes
totale tijd15 minutes minutes
ingrediënten
- 125 g diepvriesdoperwten ontdooid
- 1 teen knoflook gepeld, gehalveerd
- paar takjes basilicum blaadjes geplukt, kleinste blad apart houden
- 1 citroen bio, rasp
- olijfolie extra vierge
- 8 sneetjes zuurdesembrood
- 1 bol buffelmozzarella
- voor garnering: kaas fijn geraspt, oud Hollands
instructies
- Kook de doperwten ± 3 min. in een laagje kokend water. Giet af. Stamp in een vijzel een half teentje knoflook met een snuf zeezout,
- de basilicumblaadjes en de helft van de citroenrasp tot een gladde puree. Voeg de doperwten toe en stamp nog even. Doe dit in delen als je vijzel niet groot genoeg is. Roer er een paar eetlepels extra vierge olijfolie door, proef en breng op smaak met meer zeezout en versgemalen zwarte peper.
- Rooster het brood aan beide kanten in een hete grillpan of onder een voorverwarmde grill. Wrijf de warme toast aan één kant in met het andere halve knoflook-teentje, besprenkel met een beetje olijfolie en halveer elke snee.
- Trek de bol mozzarella in stukjes. Schepop elk toastje een lepel doperwtenpuree en verdeel de mozzarella erover. Bestrooi met de achtergehouden basilicumblaadjes, de rest van de citroenrasp en wat geraspte oude kaas.
auteur: delicious.
Recept: Yolanda van der Jagt, Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar, Serge Philippi en Harold Pereira. Styling: Janneke Philippi en Cyn Ferdinandus. Bereiding: Janneke Philippi, Jacqueline Pietrowski en Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!