De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

zalm met doperwtenpuree en venkelsalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
zalm met doperwtenpuree | delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Romige puree, knapperige venkelsalade en easy zalm. In een half uur staat dit elegante gerecht op tafel. Haal wel de mooiste olijfolie die je hebt uit de kast, maar dat hoeven we je vast niet meer te vertellen.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 500 g doperwten diepvries
  • 1 venkelbol klein, in dunne plakjes, groen bewaard
  • ¼ bosje radijsjes in plakjes
  • handvol bleekselderij lichtgroene blaadjes van de binnenste stengels
  • 1 ui klein, rood, in dunne halve ringen
  • 1 el citroensap
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 4 zalmfilets met vel, à 180 g

instructies

  • Doe de doperwten in een kom, schenk er kokend water over, laat ± 1 min. staan en giet af. Houd 120 g doperwten apart. Pureer de rest in een keukenmachine of blender. Schep de puree in een steelpannetje, voeg zout en peper toe en houd de puree warm.
  • Schep de venkel met het venkelgroen, de radijs, selderijblad, ui en de apart gehouden 120 g doperwten in een kom. Meng in een kommetje het citroensap met 4 el olijfolie en zout en peper en schep de dressing door de salade.
  • Bestrooi de zalmfilets met zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de visfilets op de velkant 2-3 min., tot het vel knapperig is. Keer ze en bak nog 1 min. Leg ze op een bord en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie 2 min. rusten. Serveer de zalm met de erwtenpuree en venkelsalade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


zalm met doperwtenpuree | delicious