De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Geroosterde paprika met granen-koriandersalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
geroosterde paprika granensalade - delicious


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | mediterraans | lactosevrij
Vier de zomer met Janneke’s verrukkelijke maaltijdsalades met feestelijk tintje. En zeg nou zelf: een salade serveren in bonte paprika’s geeft meteen een extra zomers tintje toch?!

Janneke: ‘Ik kies altijd de granen waarin ik op dat moment zin heb. Voor een fijne salade gebruik ik meer quinoa, wanneer ik zin heb in een grovere salade met extra beet ga ik vooral voor tarwe en bulgur. Ook gort en spelt, vaak bij biologische supermarkten verkrijgbaar, zijn heerlijk in deze salade.’
kooktijd30 minuten
Oven25 minuten
totale tijd52 minuten

ingrediënten

  • 8 paprika’s bijv. oranje, geel en rood
  • 200 g granen bijv. tarwe (tarly), bulgur, gort en/of quinoa
  • 75 g noten ongezouten, bijv. hazel- en pistachenoten en/of amandelen, grof gehakt
  • ½ komkommer in blokjes
  • 3 sjalotten fijngesnipperd
  • ½ bosje radijsjes in plakjes
  • 2 limoenen gehalveerd
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 bosje koriander

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de kapjes van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zet ze, met het kapje er weer op, op de bakplaat. Rooster de paprika’s in 25 min. gaar. Kook intussen de granen afzonderlijk – want elk een eigen bereidingstijd – volgens beschrijving op het pak gaar. Giet af en spoel onder stromend water kort koud en laat goed uitlekken.
  • Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Meng de komkommer, sjalot, radijs en noten door de granen. Knijp de limoenen erboven uit. Schenk de olijfolie erbij en schep om. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd vlak voor serveren de koriander grof en meng door de granen. Vul de paprika’s met de salade en leg er de kapjes weer (schuin) op. Lekker met een beetje notenbrood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


geroosterde paprika granensalade - delicious