nr.1 foodmagazine

vis, fruit of groente konfijten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zelf konfijten is helemaal niet moeilijk, maar het is wel bewerkelijk. Wie het nog nooit heeft gedaan kan het best beginnen met fruit. 

Maak ook anijskoekjes met gekonfijte gember! Heerlijk pittig en perfect voor de feestdagen.

vis, fruit of groente konfijten

vis konfijten
Vis garen is iets delicaats. Gelukkig zijn er een paar foolproof-technieken waarop je blind kunt vertrouwen. Eén daarvan is konfijten in olie. De olie voorkomt dat de vis droog wordt, geeft smaak en zorgt voor een mals, zijdezacht resultaat.

venkel konfijten
Het Italiaanse Puglia in de hak van de laars heeft een eerlijke en eenvoudige keuken. oud brood en frisgroene olijfolie zijn de ingrediënten in signature dishes in de ‘arme’ keuken van Puglia. De grassige olijfolie maakt de smaak van deze gekonfijte venkel onweerstaanbaar. Zo gedaan, dat venkel konfijten. Maar met maar een paar ingrediënten heb je zo de lekkerste venkel ooit!

fruit konfijten
Fruit konfijten is een conserveringsmethode die zorgt dat het fruit langer houdbaar is, het werd om deze reden vooral vroeger toegepast. Tegenwoordig konfijten we met name voor de smaak.

gekonfijte citroenschil
Het is super lekker om zo op te snoepen maar het staat ook fantastisch als garnering op taart, cake en koekjes. Met deze instructies is het helemaal niet zo lastig.

TEKST ROOS VOLKERS BEELD DELICIOUS.

Nog veel meer fijne kookinspiratie vind je in delicious. samen koken. Bestel het snel in de webshop voor jezelf of om cadeau te doen!

konfijten

serveer nooit meer een dull dinner

.delicious

NR1. FOODMAGAZINE

ontvang het lekkerste foodnieuws in je inbox

Vul een geldig e-mailadres in
Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.
Aanmelden mislukt. Probeer het nog eens.