nr.1 foodmagazine

wortel-koolsla met green goddess-avocadodressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
wortel-koolsla met green goddess-avocadodressing
glutenvrij
aantal 6 | bijgerecht, salade | | amerikaans | glutenvrij
Zin in een frisse salade? Deze wortel-koolsla met green goddess-avocadodressing is compleet: romig, kruidig, zout en zuur. Zo vallen alle groentesmaken volmaakt samen.
Tip: zelf salades maken? Zorg dat je de volgende punten afvinkt, dan zit je gegarandeerd goed: een goede basis, verschillende structuren, spannende ingrediënten, fijne toppings en een dressing die alle smaken met elkaar verbindt.
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 350 g savooiekool in dunne reepjes (op de mandoline)
  • 350 g rode kool in dunne reepjes (op de mandoline)
  • 3 grote wortels in dunne julienne
  • 300 g peultjes in dunne julienne
  • 5 bosuitjes in dunne sliertjes
  • 250 g edamameboontjes geblancheerd
  • 1 el geroosterd sesamzaad

green goddess-avocadodressing

  • 100 g Japanse mayonaise
  • 100 g zure room
  • 1 avocado in blokjes
  • 3 el dille fijngesneden
  • 3 el bladpeterselie fijngesneden
  • 3 el kervel fijngesneden
  • 4 ansjovisfilets op olie uitgelekt en fijngesneden
  • 3 el citroensap

instructies

  • Mix alle ingrediënten voor de dressing in de blender. Doe over in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Doe beide soorten kool met de wortels, peultjes, bosuitjes en boontjes in een grote kom. Schep om met de helft van de dressing en wat zout en peper. Schep op een grote schaal, sprenkel de rest van de dressing erover en bestrooi met sesamzaad. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 312kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 16g
auteur: Dominic Smith.
VEGA(N) TIP vervang de Japanse mayonaise en zure room door vegan alternatieven en vervang de ansjovisfilets door kappertjes.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
wortel-koolsla met green goddess-avocadodressing
Recept: Louis Tikaram & George Calombaris | Fotografie: Nigel Lough | Styling: Kirsten Jenkins