Kruidige dukkah van Nadia & Merijn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
dukkah zelf maken | delicious


vegetarisch
aantal 700 | bijgerecht | doordeweeks | arabisch |
Van dukkah heb je nooit genoeg! Bewaar in afgesloten doos of pot en gebruik op labne, maar ook als dip met olijfolie, over eitjes, in saladedressings etc. etc. Kortom: onmisbaar in de delicious.keuken!
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 200 g kikkererwten geroosterd, gedroogd
  • 300 g amandelen geroosterd
  • 100 g sesamzaad ongeroosterd
  • 5 el korianderzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 3 el anijszaad
  • 2 el venkelzaad
  • 2 el oregano gedroogd
  • 3 el sesamzaad ongedroogd
  • 2 el rozenblaadjes gedroogd, van de markt of bij een kruiden- of theespeciaalzaak
  • 2 el sinaasappel bio, rasp

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de kikkererwten, amandelen, 100 g sesamzaad, koriander, komijn, anijs-en venkelzaad en oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ± 8-10 min. in de oven, tot de specerijen, kikkererwten en noten geuren; schep tussendoor even om. Maal de geroosterde ingrediënten in een keukenmachine tot een half fijn mengsel, of maal het in een grote vijzel als je zin hebt in flink vijzelen.
  • Roer er op het laatst het achtergehouden sesamzaad door.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling en foodstyling: Nadia Zerouali en Merijn Tol. Fotografie: Sven Benjamins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!