aardappelsalade met doperwten, zalm & knoflookdressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aardappelsalade doperwten
aantal | bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, familietijd, vakantie, weekend, zomer, zomers | nederlands |
Een trouwe gast op onze BBQ-feesten en buffetten is aardappelsalade. Geef piepers power!
Wij geven deze klassieker een make-over met nieuwe smaakcombinaties. De aardappels hebben een lekkere bite en de karnemelk-knoflookdressing is heerlijk fris.
Liever vega? Laat de zalm weg en vervang door geroosterde kikkererwten of plakjes krokante tempeh.
kooktijd30 minuten
oven30 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 1 kg kleine kruimige aardappels
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 30 g kruimels van oud brood
  • 1 tl biocitroenrasp
  • 1 el fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 150 g doperwten geblancheerd, koud afgespoeld
  • 150 g warmgerookte zalm in vlokken muntblaadjes, voor erover

karnemelk-knoflookdressing

  • 1 bol knoflook
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl grove mosterd
  • 5 el karnemelk
  • 6 el zure room

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel voor de dressing de knoflook met 1 el olie, omwikkel met aluminiumfolie en rooster 30 min. in de oven. Laat in de folie afkoelen en druk dan boven een kom de knoflookpulp uit de vliesjes. Prak glad met een vork.
  • Roer de mosterd, karnemelk, zure room en 5 el olie door de knoflook. Voeg aan de dressing wat zout en peper toe.
  • Kook intussen de aardappels in licht gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet af, laat afkoelen en snijd in dikke plakjes. Verhit de 4 el olie in een koekenpan op matig vuur. Schep het broodkruim hierin 6-8 min. om tot het goudbruin en krokant is. Schep in een kom en voeg de citroenrasp, parmezaanse kaas en wat zout en peper toe. Schep de aardappels om met de karnemelk-knoflookdressing en schep in een schaal. Verdeel de doperwten, het kruimelmengsel, de zalm en munt erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 366kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLY | STYLING: KIRSTEN JENKINS. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zin in een ander aardappelsalade recept? Bekijk: 5 x de lekkerste frisse aardappelsalades

aardappelsalade doperwten