Gekonfijte venkel en wortel met citroen en walnoten

confit van venkel en wortel
vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | feestelijk, kerst | internationaal | vegetarisch
Ja, konfijten duurt lang – al doen wij wel aan snel konfijten! – maar één hap van deze gerechten en je bent verkocht. De venkel en wortel smaken nóg rijker.
Meer weten over konfijten? Wij vertellen je alles over het konfijten van vis, venkel en fruit.
voorbereiding15 minutes
oven1 hour 30 minutes
totale tijd1 hour 45 minutes

ingrediënten

  • 2 grote venkelknollen of 4 kleine
  • 4 grote wortels, geschrapt, dikke overlangs gehalveerd
  • 8 laurierblaadjes (liefst verse laurier) + 2 voor garnering
  • 1 (bio)citroen in 8 parten
  • 4 jeneverbessen, gekneusd
  • 100 g walnoten
  • 200 ml walnootolie
  • ± 300 ml olijfolie
  • schil van ½ (bio)citroen, in dunne reepjes
  • zoutvlokken, naar smaak

instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Snijd grote venkelknollen in kwarten of kleintjes doormidden. Wrijf de venkel en wortel in met wat zout en versgemalen peper. Leg de groente in een ovenbestendige, passende pan met de laurier, citroenparten, jeneverbessen en de helft van de walnoten. Giet er de walnootolie over en vul aan met olijfolie tot het net onderstaat. Zet de pan afgedekt in de oven en laat in 1½ uur garen totdat de groente net zacht is.
  • Rooster intussen de rest van de walnoten in een droge koekenpan, hak ze grof en meng met de citroenreepjes en wat zoutvlokken. Neem de groenten uit de oven, laat goed uitlekken en bestrooi met de walnoten. Garneer met de laurier.
Voedingswaarde:
calorieën: 540kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 48g
|
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


confit van venkel en wortel