nr.1 foodmagazine

Witte asperges met foelie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
asperges koken


aantal 4 | bijgerecht, lunchgerecht | | nederlands |
Het witte goud, chic verpakt als bosje met een plak ham eromheen, mooi neergelegd op een bord. De strik van dragon maakt onderstaand gerecht af. Et voilà: een mooie eenpersoonslunch!
kooktijd35 minuten
Opstijven1 uur
totale tijd1 uur 35 minuten

ingrediënten

  • 1 kg asperges witte
  • 4 stukjes foelie*
  • 4 tl suiker

voor erbij

  • zoutflakes
  • 15 g dragon fijngehakt + 4 takjes voor de garnering
  • 1/2 citroen biologische, rasp van
  • 100 g roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 4 eieren verse
  • 4-8 plakken achterham de lekkerste biologische die je kunt krijgen
  • nootmuskaat

instructies

  • Kook de asperges met de foelie, suiker en 2 tl zout 20-25 min. (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater en laat uitlekken op een schone theedoek.
  • Roer een snuf zoutflakes, de dragon en citroenrasp door de zachte boter en laat zeker 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Kook de eieren 4 min. in kokend water tot ze zachtgekookt zijn en pel ze, óf pocheer ze 2 à 3 min.
  • Wikkel steeds een bosje asperges in 1 of 2 plakken ham. Serveer de asperges op een warm bord met een (gepocheerd) ei en een mooie krul citroen-dragonboter ernaast. Garneer met een takje dragon en bestrooi met wat nootmuskaat.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Je kunt de foelie ook weglaten of vervangen door nootmuskaat. De smaak van foelie is wat zachter, nootmuskaat iets bitterder.
Productie: Ellen van Mol. Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


asperges koken