23x ontbijtrecepten voor Moederdag

Omdat ze het dubbel en dwars verdient! Of ze nou een zoetekauw is of liever de dag begint met een gebakken eitje en een mimosa, voor deze ontbijtrecepten kun je iedere moeder wakker maken.

Bekijk ook: 11x onze beste appeltaart recepten

Zoet & Easy

Choco-chia-haverontbijt
Dit ontbijt vergt een stukje planning, maar daarna is het een koud kunstje! Door havermout en chiazaad een nacht te laten weken in de koelkast, worden de voedingsstoffen beter beschikbaar voor opname. Een kleine actie met een groot effect dus! ’s Ochtends rooster je de kokoschips en pistachenoten voor een krokante touch. En het verse fruit maakt het al helemaal feestelijk.
naar recept
wentelteefjes met geroosterde aardbeien & tijm
Als je zin hebt om het voorjaar eens goed te vieren, vervult dit gerecht al je behoeften. En wie is er niet gek op wentelteefjes? We maken ze lekker extra luxe met zoete, warme aardbeien uit de oven, smeltend ijs en geurige tijm.
naar recept
Wentelteefjes met geroosterde aardbeien en tijm
boekweit-crumpets met kaneel en tijmhoning
Crumpets worden van oudsher gebakken op een gietijzeren plaat, vroeger boven de houtkachel. Het kan ook in een ovenvaste (gietijzeren) koekenpan met dikke bodem. Belangrijk is dat de pan goed heet kan worden, geen antiaanbakpan dus. Of bak de crumpets op de bakplaat in de oven.
naar recept
drie-in-de-pan van kwark met bessen
Deze drie-in-de-pan van kwark met bessen is geluk op je bord. En zoals de naam al doet vermoeden, bak je er drie tegelijk in één pan. Begin de dag goed met deze drie-in-de-pan en maak dit heerlijke gerecht als ontbijt. Of verras je gasten met een heerlijk nagerecht.
naar recept
pannenkoekjes van kwark met bessen | delicious
roggepap met hazelnootcustard en vanille-abrikozen
Goed plan: begin de dag met stevige roggepap met hazelnootcustard en vanille-abrikozen. Als je de vanille-abrikozen en de hazelnootcustard van tevoren maakt, ben je zo klaar met deze kom vol energie!
naar recept
roggepap-delicious
poffertjes met warme rabarber, aardbei & vanilleboter
Geen poffertjespan? Maak dan miniflensjes of gebruik een heel goed ingevette muffinvorm en zet die op de kookplaat of op een bakplaat op het gasfornuis. Deze lentepoffertjes zijn klaar in 30 minuten, zo makkelijk en ultralekker kan het!
Als je zoals wij geen genoeg kunt krijgen van rabarber: 15 razendlekkere recepten met verse rabarber
naar recept
poffertjes met warme rabarber, aardbei & vanilleboter
Kokosyoghurt met speltgranola, vijgen en maanzaad
Start je dag met deze romige kokosyoghurt. Getopt met knapperige speltgranola, vijgen en maanzaad. De speltgranola is de absolute sterspeler, omdat je hem eenvoudig zelf (en dus vegan en vers!) maakt. De suikers karamelliseren in de oven en worden zo superkrokant. Minimale moeite, maximaal plezier. Het verschil met reguliere granola? We gebruiken geen honing, maar agave- of ahornsiroop.
naar recept

Hartig

croissant met gepocheerd ei en rivierkreeftjes
Oh, deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise schrééuwt zondagochtend. Een heerlijke, langzame zondagochtend welteverstaan.
naar recept
ontbijtrecepten met ei pasen -Croissant met gepocheerd ei
omelet met zalm en rucola
Deze omelet met zalm en rucola behoort tot de klassiekers. Door toevoeging van citroen is dit gerecht lekker fris. Altijd een succes voor bij het ontbijt!
naar recept
omelet met zalm en rucola
asperge-frittata
Voor liefhebbers van een hartig en stevig ontbijt: probeer eens deze Italiaanse frittata. Extra lekker met asperges en erwtjes.


Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!
naar recept
wentelteefje met zalm, gepocheerd ei & hollandaise
Dit hartige wentelteefje wordt door de zalm, gepocheerd eieren en de hollandaise in één klap een royaal ontbijt. Dat is nog eens een feestelijk begin van de dag!
De hollandaisesaus kun je vooraf maken en warm houden in een voorverwarmde thermoskan. De eieren kun je evt. een halfuurtje van tevoren pocheren. Houd ze dan warm in een lauwe oven van 50°C.
Eieren pocheren helemaal onder de knie met behulp van onze tips & tricks? Maak dan ook eens deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise.
naar recept
wentelteefje met zalm
shakshuka met rokerig lamsgehakt & feta
Een flinke pan of grote schaal is wat je nodig hebt voor dit hartige Midden-Oosterse brunchgerecht. Klassieke shakshuka wordt gemaakt met eieren die worden gepocheerd in een tomatensaus met chili, uien en rokerige specerijen zoals komijn en paprika. Dit recept is extra smoky dankzij de chipotlesaus. Wist je al dat chipotle chili de gedroogde en gerookte variant is van een groene jalapeño? Zet deze goddelijke shakshuka op tafel tijdens een uitgebreide zaterdagbrunch.
Goed idee: zelf flatbreads maken om lekker mee in de saus en eieren te dippen.
Dit recept is afkomstig uit het maartnummer 2022 van delicious. magazine. Bestel het magazine in de shop.
naar recept
shakshuka
Hartige taart met asperges, bosui, ham en ei
Aspergeseizoen is ons favoriete seizoen! En dan combineren met ham & ei in deze heerlijke aspergetaart. Fan van hartige taart? Dan valt deze lentetaart met kruidenroom ook zeker in de smaak.
naar recept
geroosterde tomaten-preigalette
Gooi overrijpe of gekneusde tomaten niet in de groene bak: zachtjes geroosterd in de oven geven ze een intense smaak. Perfect als vulling voor deze stoere groentegalette.
naar recept
pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas
Wil jij een keer wat anders? Pak dan uit met deze bijzondere pannenkoeken met boerenkool, Friese nagelkaas en Zeeuwse keukenstroop. 
En als toetje: kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien!
naar recept
pannenkoeken-boerenkool-delicious

Boozy

blauwe-bessenbowl
Warme dagen, lange avonden… vier ’n zomerfeest! En elk stralend feest begint of eindigt met een drankje. Bijvoorbeeld deze blauwe-bessenbowl! Staat fantastisch feestelijk en bevat fijn veel zomerfruit.
naar recept
bowl blauwe bessen | delicious
mandarijnmimosa met kaneel
De klassieke mimosa met jus d'orange en mousserende wijn is heerlijk, maar deze mimosa heeft een leuke twist door de mandarijn en kaneel. Net iets anders, maar misschien nog wel lekkerder.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Mandarijnenmimosa met kaneel

Uit de oven

havermout uit de oven met rood fruit
Pak eens uit voor het ontbijt en maak deze fruitige havermout met cranberry's, kaneel en walnoten. Begin je dag met een kickstart!
Ook zó lekker met havermout: pap met amandelmelk en gember.
naar recept
havermout uit de oven met rood fruit - delicious
pindakaasmuffins met jam
Van zoet krijgen we op de redactie nooit genoeg! Maak eens een variatie op de traditionele muffin en ga voor een moderne twist. Wat denk je van onweerstaanbare pindakaasmuffins met jam?
naar recept
pindakaasmuffins - delicious
abrikozen met amaretti-crumble
Met deze abrikozen met amaretti-crumble zit je na één hap al voor je gevoel in Italië. Je kunt het met abrikozen uit blik maken, maar natuurlijk ook met verse. Het is nu abrikozentijd, dus sla je slag en maak er zoete én hartige gerechten mee.



Abrikozen en kip is ook een geweldige combi. Zeker met een zomerstamppotje erbij.


naar recept
abrikozen met amaretti-crumble
crumble-brioche met appels en bessen
Warme fruitcompote van appels en bessen in zachte boterbrioche en bovenop crunchy crumble: wat wens je nog meer als dessert?
naar recept
crumble-brioche-delicious
babka’s met chocolade-hazelnootpasta en tahini
Tja, wat serveer je tijdens een brunch of uitgebreid ontbijt? Hoe je het ook wendt of keert, deze babka’s met chocolade-hazelnootpasta en tahini vindt iedereen lekker, eet je zo uit het vuistje en zijn een treat voor iedereen.
naar recept
muffins met pruimencrumble
Met muffins kun je eindeloos variëren. Maak deze muffins met pruimencrumble bijvoorbeeld. Of kijk wat je in je keukenkast vindt – rozijnen, noten, kokos, specerijen, zelfs olijfolie – en experimenteer! Ooit werden muffins gebakken als voedzaam ontbijt, nu zijn ze een stuk luchtiger en fantastisch voor bij thee of koffie of zelfs bij een glas dessertwijn.
naar recept
muffins-pruimencrumble-delicious
poffertjes met warme rabarber, aardbei & vanilleboter
STUDIO PHILIPPI