Teff-pannenkoekjes met thee-ahornsiroop

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
teff-pannenkoekjes-deliciousmagazine


glutenvrij
aantal 4 | brunch, ontbijt | weekend | internationaal | glutenvrij
Lekkere en gezonde granen als alternatief voor tarwebloem en -meel zie je meer en meer. En met deze trend experimenteren wij graag. Zo maakten we bijvoorbeeld deze glutenvrije pannenkoekjes met teffmeel. Heerlijk!
kooktijd50 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 150 g krenten
  • 1 theezakje bijv. Earl Grey
  • 120 g teffmeel
  • 130 g gierstmeel*
  • 2 tl bakpoeder gezeefd
  • ½ tl zuiveringszout*
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 300 g ricotta plus extra voor erbij
  • 310 ml melk
  • 2 tl vanille-aroma
  • 1 ei
  • 40 ml kokosolie
  • 165 ml ahornsiroop
  • 1 kaneelstokje
  • 2 hele kruidnagels

instructies

  • Doe de krenten met het theezakje, de kaneel en kruidnagels in een hittebestendige kom, overgiet met 310 ml kokendheet water en laat 30 min. trekken zodat de krenten opzwellen. Zeef de vloeistof boven een kleine steelpan (bewaar de krenten). Doe de kruidnagel en kaneel weer terug in het vocht.
  • Meng in een grote kom beide soorten meel met het bakpoeder, zuiveringszout, de suiker en een snuf zout. Klop in een andere kom de ricotta met de melk, vanille en het ei door elkaar. Klop dit mengsel door de droge bestanddelen en schep de krenten erdoor. Laat het beslag 5 min. rusten.
  • Verhit 2 tl van de kokosolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot laag vuur. Schep hierin 3-4 bergjes beslag van 80 ml (flinke juslepel), bak in 2 min. tot een pannenkoekje, keer het en bak het nog ± 2 min. Laat uit de pan glijden en houd warm. Bak zo nog meer pannenkoekjes met de rest van het beslag en de kokosolie en houd ook warm.
  • Voeg de ahornsiroop toe aan het weekvocht van de krenten (en kruidnagel en kaneel). Verwarm op hoog vuur en laat al roerend in 8-10 min. inkoken tot het zo dik is dat het de bolle kant van de lepel bedekt.
  • Serveer de pannenkoekjes met de ricotta en de siroop.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Gierstmeel is bij sommige natuurwinkels te koop. Je kunt ook gierstvlokken, die beter verkrijgbaar zijn (natuurwinkel) fijnmalen. Met een koffiemolen gaat het heel goed, of maal het in een kleine keukenmachine. Je kunt ook havermeel of volkoren rijstmeel gebruiken. Zuiveringszout koop je bij de natuurwinkel en sommige drogisten.
Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Recepten: Samantha Coutts. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!