Met een goede appeltaart hoor je niet te sollen. Tenminste, als je het ons vraagt. Daarom op een rij: de beste appeltaart recepten uit het delicious.archief. Klassiekers die al-tijd in de smaak vallen, goed zoals ze zijn.
Een goede appeltaart blinkt uit in eenvoud. Kijk maar naar de Franse variant: niets anders dan heerlijk bladerdeeg, frangipane en sappige appeltjes. En in oma’s appeltaart hoort ook niets anders dan appel, kaneel en suiker. En misschien amandelspijs. Hooguit een beschuitje voor het vocht, of een lepel custard voor extra smaak.
Oma’s of mama’s appeltaart
Dat we hier zo op hameren, heeft misschien alles te maken met de appeltaarten van ónze eigen moeders. Regelmatig hebben we het op de redactievloer over dé appeltaarten van onze mama’s. Fantastische taarten. Waar je ons ’s nachts wakker voor kunt maken.
Maar… stuk voor stuk hebben we het moment meegemaakt dat je in je favoriete appeltaart ineens walnoten aantreft (de horror!) of dulce de leche (waarom, mama?!). Dus laten we afspreken, ouders: experimenteren mag. Maar, met mate.
En weet wie je de taart voorschotelt. Je kind heeft misschien een tikkie geromantiseerd beeld bij ‘jouw appeltaart’.
Psst… Het is bijna moederdag. Geef je moeder een abonnement op delicious. cadeau.
11x de lekkerste appeltaart recepten
…en een verdwaalde appelcake.
Bekijk ook: Deense rabarber taartjes met custard