nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

havermoutpap met amandelmelk

aantal 4 | nagerecht, ontbijt | doordeweeks, winter | | lactosevrij
Deze heerlijke havermout met amandelmelk en en gember zit boordevol goeds. Binnen een kwartier zet jij een kommetje power ontbijt op tafel. 
kooktijd15 minuten

ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 1 l amandelmelk
  • 100 g havermout
  • 1 citroen bio, rasp
  • 4 el gembersiroop of naar smaak
  • 40 g bruine amandelen licht geroosterd
  • 4 bolletjes stemgember grof gehakt

instructies

  • Snijd het vanillestokje over de lengte open. schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje en doe ze samen met het vanillestokje en de amandelmelk in een steelpan. Voeg de havermout, helft van de citroenrasp en een snuf zout toe aan de amandelmelk en kook in 2-3 min. (snelkookhavermout) of in 12-15 min. (gewone havermout) zachtjes gaar onder af en toe roeren.
  • Breng de havermoutpap op smaak met gembersiroop (of honing) en verdeel over 4 kommen. Hak de noten grof en strooi ze met de stemgember over de havermoutpap. Verdeel de rest van de citroenrasp erover en evt. wat extra gembersiroop.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recepten: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

havermout met amandelmelk

Vijf extra receptideeën