nr.1 foodmagazine

mandarijnmimosa met kaneel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Mandarijnenmimosa met kaneel
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 1 | brunchgerecht, drankje, simpel en snel, zoet | kerst | | glutenvrij, lactosevrij
De klassieke mimosa met jus d'orange en mousserende wijn is heerlijk, maar deze mimosa heeft een leuke twist door de mandarijn en kaneel. Net iets anders, maar misschien nog wel lekkerder.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
voorbereiding5 minuten
Afkoelen1 uur
totale tijd1 uur 5 minuten

Kookgerei

  • wijde champagnecoupe

ingrediënten

  • 50 ml mandarijnsap van ± 2 stuks
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kardemompeul gekneusd
  • 100 ml champagne of mousserende wijn
  • 1-2 plakjes mandarijn ter garnering
  • 1 takje munt ter garnering

instructies

  • Breng het mandarijnsap met het kaneelstokje en de kardemom aan de kook. Neem meteen van het vuur, laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast.
  • Haal het kaneelstokje en de kardemom eruit en schenk het sap in het glas. Giet de champagne erbij en garneer met de mandarijn en munt.
Voedingswaarde:
calorieën: 91kcal
| | |
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
Voorbereiden
Maak het mandarijnsap 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
Meer feestelijke recepten
Dit recept is afkomstig uit delicious. nummer 12, hét kerstnummer van 2021. Meer feestelijke recepten? Bestel het nummer nu online, zonder verzendkosten. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Mandarijnenmimosa met kaneel
Recept: Dosia Brewer | Fotografie: Eric van Lokven | Bereiding: Yvonne Jimmink