nr.1 foodmagazine

7x feestelijke vegetarische voorgerechten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vegetarische gerechten zijn net zo feestelijk als recepten met vlees of vis. Ben je op zoek naar vegetarische voorgerechten voor het kerstdiner? In dit artikel vind je de lekkerste feestelijke vega voorgerechten.

Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!

7x feestelijke vegetarische voorgerechten

witlof met romescosaus en geroosterde hazelnoot
Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Wij laten zien dat koken zonder vlees of vis heel verleidelijk is. Proef het bittertje in de witlof, extra lekker in combinatie met de romige hazelnootsaus.
naar recept
witlof met romescosaus en geroosterde hazelnoot
tartare van biet, karwij, appel en radicchio
De klassieke steak tartare kent iedereen. Fijngesneden vlees met kruiden, augurkjes en een eidoor in het midden. Culinair redacteur Merijn tol gooit ’t over een heel andere boeg en bouwt deze heerlijke tartare van bietjes!
Ook heel lekker: steak tartare tonnato met kruidenboter.
naar recept
bruschetta met artisjokken en gekonfijte tomaat
Heerlijk krokant gegrild rogge-zuurdesembrood met zacht gekookte artisjok. Start je diner met een knaller of serveer op een groot bord tijdens een borrel.
naar recept
bruschetta met artisjok en tomaat | delicious
gevulde paddenstoelen met geitenkaas
Deze gevulde paddenstoelen met geitenkaas staan snel op tafel en zien er heel mooi uit. De combinatie van geitenkaas, spinazie en citroen is om je vingers bij af te likken. Lekker als voorgerechtje tijdens een feestelijk diner. Eetsmakelijk!
naar recept
gevulde-paddenstoelen-delicious
romige cashewsoep met mangochutney
Deze cashewsoep met mangochutney heeft een Midden-Oosterse twist. Door de cashewnoten wordt dit gerecht extra romig en de mangochutey zorgt voor een unieke, frisse smaakbeleving. Goed van tevoren te bereiden en heerlijk voor een brunch of als voorgerecht tijdens de feestdagen!
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Romige cashewsoep met mangochutney
bruschetta met burrata – zoetzure, geroosterde witlof en selderijharten
Een bruschetta (of Italiaanse open sandwich) als voorgerecht, antipasti of tussendoortje, is de perfecte manier om van seizoensgroenten te genieten wanneer deze op hun best zijn. “Ik vind het van een portie lef getuigen om gewoon een goed ingrediënt op een broodje als voorgerecht te serveren – wat een fantastische traditie!”   Maak deze verrukkelijke geschroeide pepersteak als hoofdgerecht!
naar recept
Bruschetta met burrata | delicious
Gepofte biet met kruidige geitenhangop & groene kruiden van Cantine de Caron
De gepofte biet met kruidige geitenhangop & groene kruiden is vanaf dag een een hit bij Cantine de Caron, het restaurant van familie Caron. In delicious. magazine nummer 11 lees je een heerlijk interview met de mannen én delen ze een aantal van hun recepten, waaronder die voor de gepofte biet.
Het is even een werkje, maar al met al kost het vooral tijd en kan zo'n beetje elke thuiskok dit gerecht maken. Laat je dus niet misleiden door de bereidingstijd en ga ervoor.
naar recept
gepofte biet met geitenhangop en kruiden van cantine de caron

Toch zin in vlees of vis? In dit lijstje vind je de voorgerechten voor een feestelijke start bij het kerstdiner.

gepofte biet met geitenhangop en kruiden van cantine de caron
Foto: Chantal Arnts