vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks, kerst, najaar, weekend |
mediterraans |
vegetarisch
Pompoensoep is een echte allemansvriend. Iedereen is er dol op. Deze versie garneer je met kervel en zwarte walnoten op siroop.
kooktijd30 minutes minutes
ingrediënten
- ½ muskaat- of flespompoen van ± 1 kg
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 sjalot fijngesneden
- 50 g walnoten gehakt
- 750 ml groentebouillon
- 1 bosje kervel* grof gesneden
- 1 potje Eyserhalte zwarte walnoot op siroop
- olijfolie extra vierge om te besprenkelen
instructies
- Snijd de pompoen doormidden. Schep met een lepel de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de knoflook, de sjalot en de walnoten 1 min. Schep de pompoenblokjes erdoor en bak 2 min. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de pompoen in 10 min. zachtjes gaar.
- Voeg de helft van de kervel toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en de siroop van de zwarte walnoot.
- Snijd de zwarte walnoot met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Schenk de pompoensoep in 4 kommen. Garneer de pompoensoep met kervel en de plakjes walnoot. Giet in elke kom een straaltje extra vierge olijfolie.
auteur: delicious.
* Of neem in plaats van kervel basilicum.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Mariën, Samantha Kooyman. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!