cashewnotensoep met mangochutney

Romige cashewsoep met mangochutney
vegetarisch
aantal 4 |
brunch, lunch, soep, voorgerecht |
feestelijk, kerst, weekend |
midden-oosters |
vegetarisch
Deze cashewsoep met mangochutney heeft een Midden-Oosterse twist. Door de cashewnoten wordt dit gerecht extra romig en de mangochutey zorgt voor een unieke, frisse smaakbeleving. Goed van tevoren te bereiden en heerlijk voor een brunch of als voorgerecht tijdens de feestdagen!

Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!

voorbereiding20 minutes
weken1 hour
totale tijd1 hour 20 minutes

Kookgerei

  • staafmixer

ingrediënten

  • 150 g gebrande cashewnoten + extra om te garneren
  • 1 el rijstolie of andere neutrale olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 l groentebouillon
  • 2-3 el mangochutney pot
  • aleppo-peper naar smaak
  • 1 el citroensap
  • plakjes knoflook en shiso-purpercress
  • platbrood voor erbij

instructies

  • Doe de cashewnoten in een kom en schenk er ruim kokend water over. Laat ± 1 uur weken. Giet af.
  • Verhit de olie in de soeppan en bak de ui op laag vuur in ± 8 min. zacht. Bak de knoflook, het komijnzaad en gemberpoeder nog 2 min. mee. Voeg de geweekte cashewnoten en de bouillon toe en kook 5 min. door.
  • Pureer met de staafmixer helemaal glad en romig. Breng op smaak met 2-3 el mangochutney, aleppopeper en citroensap. Verdeel over kommen en garneer met cashewnoten, extra aleppo- peper, plakjes knoflook en cress. Lekker met platbrood.

Voedingswaarde:

calorieën: 360kcal

|

eiwit: 11g

|

vet: 22g

|

koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
Voorbereiden

Maak de soep 1 dag eerder, maar breng nog niet op smaak met de chutney, aleppo-peper en het citroensap. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm de soep op de dag zelf al roerend op. Breng dan op smaak en serveer.

Meer feestelijke recepten

Dit recept is afkomstig uit delicious. nummer 12, hét kerstnummer van 2021. Meer feestelijke recepten? Bestel het nummer nu online, zonder verzendkosten. 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Romige cashewsoep met mangochutney
Recept: Dosia Brewer | Fotografie: Eric van Lokven | Bereiding: Yvonne Jimmink