De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

carpaccio van courgette

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 6 | lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks, kerst, weekend | italiaans | vegetarisch
Eten dat goed voor je is en dat wat voor je doet, wat kun je daar af en toe zin in hebben. Deze carpaccio van courgette is heerlijk zomers en licht, en daardoor een perfect voorgerecht of lunch.
kooktijd10 minuten

ingrediënten

  • 500 g courgette kleine gele en groene
  • 100 ml olijfolie extra virgine
  • 2 tl citroen bio, rasp + 2 tl sap
  • 50 g rucola
  • 100 g parmezaan geschaafd
  • ook nodig: mandoline of fijne schaaf

instructies

  • Schaaf de courgettes op een mandoline over de lengte in dunne plakken en leg ze op een serveerschaal.
  • Klop in een kom de olie met de citroenrasp en het citroensap door elkaar en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
  • Strooi de rucola en parmezaan over de courgettecarpaccio, besprenkel met de dressing en maal voor het serveren zwarte peper erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!