vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
kerst, weekend |
internationaal |
vegetarisch
kooktijd55 minuten
totale tijd55 minuten
ingrediënten
- 60 g roomboter
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 125 g ui grof gesneden
- 1 l groentebouillon
- 500 g pastinaak geschild, in blokjes
- 200 g knolselderij geschild, in blokjes
gekruide pastinaak
- 1 el olijfolie
- 30 g boter
- 1 tl anijspoeder
- ½ tl komijnpoeder
- 100 g pastinaak in blokjes
- 1 teen knoflook fijngesneden
peterselie-olie
- handvol peterselie plat
- 75 ml olijfolie
- 1 teen knoflook
instructies
- Zo maak je de pastinaaksoep: verwarm de boter in een soeppan. Bak hierin de knoflook en ui in 10-15 min. op laag vuur goudgeel en zacht. Voeg de bouillon, pastinaak en knolselderij toe, breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Verwarm intussen voor de gekruide pastinaak op halfhoog vuur de olijfolie en boter en voeg de specerijen en pastinaak toe. Bak de pastinaak zachtjes goudbruin in 5-8 min. en voeg de laatste minuut de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer intussen voor de peterselie-olie alles met een snuf zout in de blender en laat deze 2 min. draaien. Schenk de soep in kommen, leg wat gekruide pastinaak in het midden en druppel wat olie over de pastinaaksoep.
auteur: delicious.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!