Panzanella met burrata en avocado

Panzanella Ottolenghi - delicious
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Panzanella is een klassieke Italiaanse broodsalade met tomaten en oud brood. Nog lekkerder met burrata en avocado!
En kun je geen burrata vinden? Goede buffelmozzarella is er ook heerlijk bij.

ingrediënten

  • 600 g cherrytomaten aan de tak
  • 8 sneden oud brood (bijv. ciabatta of zuurdesem), in blokjes
  • 1 rode ui dunne ringen
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 bosje basilicum
  • 2 avocado’s rijp
  • 250 g salade gemengd, bijv. babyboerenkool en frisee
  • 250 g burrata supermarkt of kaaswinkel
  • olijfolie extra vergine

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd alle tomaten doormidden en de helft ervan in stukjes. Meng de tomaatstukjes met de broodblokjes en een flinke scheut olijfolie, peper en zout. Verdeel het broodmengsel over een bakplaat en bak in 15 min. goudbruin. Schep af en toe om.
  • Meng de uien met de azijn en laat 2-3 min. marineren.
  • Snijd de avocado’s in de lengte door, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng de tomaathelften met de avocado en ui en besprenkel met olie.
  • Neem het brood met de tomaatjes uit de oven en laat kort afkoelen. Meng dan met het avocadomengsel en voeg bijna alle basilicumblaadjes toe en laat nog een paar minuten staan zodat het brood de smaken kan opnemen. Breng op smaak met peper, zout en evt. meer azijn en olijfolie.
  • Verdeel de sla over de borden, verdeel het broodmengsel erover. Scheur de burrata in stukken en leg op de salade. Bestrooi met nog wat basilicum.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Lars Hamer. Styling: Annemieke Paarlberg. Fotografie: Jeroen van der Spek. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Panzanella Ottolenghi - delicious