Recepten: Ellie & Sam Studd | Fotografie: Ben Dearnley | Styling: Kirsten Jenkins.
In april laat de lente voorzichtig van zich horen. De eerste groenten worden geoogst, maar echt een vetpot is het nog niet. Er zijn wat peultjes, kroppen sla en allerlei telgen uit de lookfamilie. Daar weet jij wel raad mee, want met een goed delicious. recept op zak tackle jij het seizoen!
Gefeliciteerd! Het is je gelukt: je hebt het donkere seizoen getrotseerd met opgeheven hoofd, en nu verdien je heel veel lente lekkers. Sla het rondje supermarkt even over en ga naar de (biologische)markt.
Wat je daar vindt? In een goede oogstmaand – dat kan natuurlijk fluctueren – zo’n beetje alle groenten uit deze lijst. En wat je daarmee maakt? Nou, noedels met andijvie bijvoorbeeld, of bleekselderij in serranoham, paksoi in een pasta en nog veel meer groen en knapperigs.
Kortom, met deze seizoensrecepten laat je de frisse lentewind eens even flink door je keuken waaien. Want het mag wel wat frisser, wat groener en nieuwer.
Lieveling van zo'n beetje elke delicious.-lezer: zijdezachte kussentjes van aardappel en bloem. Janneke maakt dit gnocchi gerecht extra comfortabel met varkenssaucijzen en magor, een romige kaas die bestaat uit laagjes gorgonzola en mascarpone.
Voor je het weet is het feest al begonnen met deze makreelsalade hapjes.Je kunt zowel de citrusparels als de makreelsalade een dag eerder bereiden. Bewaar in afgesloten bakjes in de koelkast.
Nu de koudere dagen eindelijk lijken aan te breken, snakken we naar warme, romige gerechten. Maak de quiche met Italiaanse fontina. En mochten we verrast worden door een zonovergoten najaarsdag: maak er dan een heerlijke lauwwarme salade van het seizoen bij!
gerookte hotdog met knolselderijremoulade en waterkers
Hotdogs zijn voor ons de ultieme guilty pleasure. Simpel, maar oh zo lekker! De zelfgemaakte knolselderijremoulade en smokey dog maakt deze versie van Janneke Philippi toch een beetje bijzonder. De waterkers zorgt voor extra pit. Serveer een lekkere portie polentafriet bij de hotdogs.
Verfrissend, romig en op smaak gebracht met onze favoriete Aziatische specerijen. Serveer deze soep als maaltijd met een gepocheerd ei, en een rijstpannenkoek on the side, of als een lichte lunch. feit of fabel? Tomaten mag je niet in de koelkast bewaren
Weinig tijd en toch lekker koken en eten… dat kun je aan delicious. wel overlaten. Proef deze pikante kip met knapperige peultjes maar! Superlekker en staat in no time (20 minuten!) op tafel. Probeer dit Indiase gerecht met kip en peultjes ook eens!
peultjessalade met rucola en gemarineerd citrusfruit
Het was gister de Dag van de Duurzaamheid. delicious. is van mening dat je iedere dag – al is het een beetje – duurzaam bezig kunt zijn. En als je eet wat in het seizoen is, eet je met nog meer smaak en haal je zéker de juiste voedingsstoffen binnen. Neem als inspiratiebron delicious. PUUR en alles komt goed! Tip: kook groente voor in gezouten water, zodat de smaak beter behouden blijft (zout water voorkomt ook dat er vocht weglekt uit de groentecellen). Mooi meegenomen: de kleur van groente blijft ook frisser!
Deze soep ga je in je hart sluiten en héél vaak maken! Vol smaak en – altijd fijn – supersnel op tafel. Ook lekker met courgette, sugarsnaps, paksoi en groene asperges.Nog zo'n Thaise altijd-goed-soep maken?
De zoetzure ananas wordt extra lekker als je het de avond van tevoren maakt. Het sap mengt dan nog beter met de zoetzure siroop. Bewaar de ananas in de koelkast. Geen zin in vega? Vervang de tofu dan bijv. door gekookte garnalen. Warm de garnalen de laatste 1-2 min. met de peultjes mee.
Deze superlekkere soep maak je met maar weinig ingrediënten. En hij is ook nog eens in een halfuur klaar, wat wil je nog meer? Voor kinderen en anderen die niet van pittige blauwaderkaas houden, kun je ook blokjes jonge boerenkaas door de soep doen.
Herontdek ijsbergsla en serveer de toch wat 'gewone' krop met deze supergroene dressing. Scheur de bladen lekker grof, daar wordt de salade extra knapperig van, en het ziet er ook nog eens mooi uit. Peultjes over? Maak sambal goreng met tahu
slablad met garnalen, kimchi & pittige gebakken rijst
Slablaadjes zijn verschrikkelijk ondergewaardeerd. Wij zien ze vooral als een vervanger voor wraps en taco's, maar in Azië is het een volwaardig gerecht: san choy bow. Deze variant met kimchi is heerlijk fris en pittig. Maak ook deze variant met sinaasappel en eendenborst