makreelsalade in roodlofblaadjes met citrusparels

makreelsalade in roodlofbladeren

December staat voor de deur! Kies voor een goede binnenkomer voor je gasten in de vorm van een betoverend drankje of vrolijk hapje. Die natuurlijk ook als amuse of voorgerecht kunnen. Een voorbeeld: deze makreelsalade voor kerst?

Alle recepten uit deze productie vind je in het december-nummer van delicious. Een tipje van de sluier kunnen we alvast geven. Scroll naar beneden voor het recept voor makreelsalade in roodlofblaadjes.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Makreelsalade in roodlofblaadjes met citrusparels

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | Borrelhapje, hapje, hapjes, voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | hollands | glutenvrij, lactosevrij
Voor je het weet is het feest al begonnen met deze makreelsalade hapjes.
Je kunt zowel de citrusparels als de makreelsalade een dag eerder bereiden. Bewaar in afgesloten bakjes in de koelkast.
kooktijd30 minuten
bevriezen45 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

Kookgerei

  • jampotje
  • spuitflesje

ingrediënten

  • 1 biosinaasappel
  • 3 el citroenmayonaise
  • 3 takjes dragon, blaadjes fijngesneden + extra voor erover
  • 2 el gedroogde cranberry’s, fijngesneden + extra voor erover
  • 165 g gerookte makreelflakes
  • 12 blaadjes roodlof, of witlof

sinaasappelparels

  • 250 ml neutrale olie
  • 400 ml sinaasappelsap uit pak zonder vruchtvlees!
  • 5 el limoensap
  • 1 tl agar-agarpoeder

instructies

  • Giet voor de sinaasappelparels de olie in het jampotje en zet 30-45 min. in de vriezer om ijskoud te worden, de olie moet nét vloeibaar blijven.
  • Laat intussen het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Meet 180 ml af en schenk terug in de pan. Meng al roerend het limoensap, de agar agar en een snuf zout erdoor en breng nogmaals aan de kook. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen, maar houd wel vloeibaar. Warm eventueel nog iets op. Doe in een spuitflesje en spuit druppelsgewijs in de ijskoude olie zodat er balletjes ontstaan. Giet het geheel door een zeef en laat de sinaasappelparels goed uitlekken.
  • Rasp intussen de oranje schil van de sinaasappel. Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat uitlekken. Meng de mayonaise, dragon, sinaasappelrasp en het vruchtvlees en 2 el cranberry’s met de makreel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel in bolletjes of quenelles over de roodlofblaadjes en garneer met de sinaasappelparels, rest van de cranberry’s en extra dragon.
Voedingswaarde:
calorieën: 727kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 70g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
Recept Hester de Goede
Fotografie Eric van Lokven
Styling Laura Vijselaar
Foodstyling Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bezoek ook onze kerstpagina voor meer inspiratie!

makreelsalade in roodlofbladeren
R Hester de Goede F Eric van Lokven S Laura Vijselaar FST Bart Stuart