De verborgen schat in je keuken: uien! Lekker zoet gekaramelliseerd, als hartige ruggengraat in stoofgerechten, of ingelegd voor een fris accent. Ontdek de potentie van het meest ondergewaardeerde ingrediënt in je keuken, want in deze recepten speelt ui voor de verandering eens de hoofdrol.
Uien zijn een essentieel ingrediënt in talloze keukens over de hele wereld. Er is bijna geen recept dat niet start met het fruiten van een ui. Logisch want zo’n zacht uitje voegt een hartige toets toe aan een breed scala aan gerechten. En daarom vonden we het maar zonde dat de pretentieloze ui genoegen moet nemen met bijrolletjes en eeuwig het voorprogramma vult. We presenteren u: de ui in optima forma!
Lees ook: Cottage cheese maakt een comeback
Gekaramelliseerde uien
Met gekaramelliseerde uien is iedereen het eens. Ze geven een diepe, rijke smaak aan pastagerechten, zijn de perfecte topping op een sappige burger, en balanceren de friszure, tikje krijterige smaak van geitenkaas. Met gekaramelliseerde uien in je culinaire arsenaal, zijn de mogelijkheden eindeloos.
Uien recepten zijn vriendelijk voor de portemonnee
Bovendien zijn uien een stuk budgetvriendelijker dan een gerecht met artisjokken of tuinbonen. Uien zijn een van de meest betaalbare en alomtegenwoordige ingrediënten in de supermarkt.
Het maakt niet uit of je een doorgewinterde chef-kok bent of een beginnende kok, het bereiden van uien op deze heerlijke manier is een toegankelijke en bevredigende manier om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. De tranen tijdens het snijden zijn het meer dan waard, pinky promise.
17 uien recepten
En als je dan toch de olie heet hebt, maak dan ook deze superlekkere gekruide garnalen met aioli.