Pastinaak, een ouderwetse groente die de tand des tijds heeft doorstaan, verdient meer aandacht dan het krijgt. Reden om onze beste pastinaak recepten op een rij te zetten.
Op zoek naar nieuwe smaken die je wellicht niet zo vaak gebruikt? Ga voor pastinaak en laat je inspireren door deze vergeten held!
Je kunt het je misschien bijna niet voorstellen, maar ooit was pastinaak een van de meest gegeten groenten van Europa. Een stevige groente die de basis vormde van vele maaltijden.
Een van de fijne dingen aan de pastinaak is zijn veelzijdigheid. Rooster je ‘m, dan krijg je een hartige, aardse, notige smaak. Je kunt pastinaak ook koken of stoven, in dat geval wordt de groente wat zoeter.
Wil je met de feestdagen uitpakken? Bestel dan ook het laatste nummer van delicious! Dat kan hier.
Klassieke gerechten met een twist
Pastinaak is ook perfect om nét even een andere draai te geven aan klassieke gerechten. Voeg het toe aan aardappelpuree voor een subtiele zoetheid, meng het met wortels voor een kleurrijk bijgerecht of voeg het toe aan een stoof voor extra diepte. Kijk maar naar onderstaande recepten!
Voorgerechten met pastinaak
Hoofdgerechten met pastinaak
Met pastinaakpuree
Een recept voor malse varkensribkarbonades vind je hier
Maak vooraf aubergines met groene tahinidressing en als toetje pannenkoekjes met zoete dukkah en je hebt een heel Midden-Oosters diner.
Stamppot met pastinaak
Stoof met pastinaak
Recepten met geroosterde pastinaak
Pasta & risotto
Overige recepten met pastinaak
Probeer ook deze gratin met gruyère, witlof en spekjes.
Nog zo’n lekker mediterraan recept? Probeer deze tijmcrêpes met zalm!
Lees ook: op zoek naar een wortel recept? 39x koken met worteltjes!