puree van knolselderij en pastinaak met roodbaars

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
knolselderij pastinaak roodbaars dragonboter
glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter | frans, internationaal | glutenvrij
Groente van de koude grond zijn in de winter favoriet! Kool als rode en witte kool, savooie- kool, boerenkool, cavolo nero, broccoli: we lusten het allemaal. Ook maken we ruimte voor winterwortel, knolselderij, pastinaak, pompoen en bietjes.
Deze puree met roodbaars geef je een extra hartige smaak door met de sjalot en dragon nog 75 g chorizo- of pancettablokjes mee te bakken.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • ± 1 kg knolselderij
  • ± 500 g pastinaak
  • 4 takjes dragon
  • 500 g roodbaarsfilet
  • 1 grote sjalot, fijngesneden
  • 125 g crème fraîche (1 bekertje)
  • 1-2 el citroensap
  • 50 g boter

instructies

  • Schil de knolselderij en de pastinaak en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes dragon. Kook de knolselderij met de pastinaak en dragontakjes in een laagje water met wat zout afgedekt gaar in ± 15 min.
  • Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de roodbaarsfilet met zout en peper. Bak de visfilets in 2-3 min. per kant mooi bruin en net gaar. Neem de roodbaars uit de pan en houd onder een deksel warm.
  • Smelt in dezelfde pan de resterende 25 g boter. Voeg de sjalot en dragon- blaadjes toe en bak 3 min. zachtjes. Voeg zout, peper en wat citroensap naar smaak toe.
  • Giet de knolselderij met pastinaak af. Haal de dragontakjes eruit. Doe de groente met de crème fraîche terug in de pan en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
  • Schep de knolselderij-pastinaakpuree op 4 borden. Leg de roodbaarsfilet erop. Schep de dragonboter over de vis en bestrooi met peper naar smaak.
Voedingswaarde:
calorieën: 507kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
knolselderij pastinaak roodbaars dragonboter