veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
hollands |
vegan
hoofdgerecht |
|
hollands |
vegan
We vieren de – aanstaande – herfst met deze vegan erwtensoep bomvol groente. In plaats van doperwten kun je ook spliterwten voor dit recept gebruiken.
Ga in dat geval uit van 350 g spliterwten, week ze 1 nacht van tevoren en kook ze in 35-40 min. gaar. Voeg halverwege de kooktijd de gesneden groenten toe.
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
- 1 prei
- 250 g knolselderij, geschild en in blokjes
- 1 winterpeen
- 600 g doperwten*
- sap en rasp van 1 biocitroen
- 1 bosje selderij
- 150 g vegan roomkaas
- 200 g vegan spekblokjes of gemengde geroosterde noten
- ± 8 plakjes grof roggebrood
Voorraad
- 2 vegan groentebouillontabletten
- 2 laurierblaadjes
- ½ el neutrale olie
instructies
-
Breng in een grote pan 1 l water met de bouillonblokjes en het laurierblad aan de kook. Snijd intussen de aardappel, prei, knolselderij en wortel in blokjes. Voeg de doperwten met de groente en aardappel en helft van de citroenrasp en het -sap toe en kook zachtjes 15-20 min. of tot de groente beetgaar zijn.
-
Snijd intussen de selderij klein en meng samen met de rest van de citroenrasp door de vegan roomkaas. Breng op smaak met versgemalen peper. Bak de spekreepjes in de olie gaar in 4-6 min.
-
Pureer de soep grof, zodat je nog wel stukjes groente ziet. Breng op smaak met wat extra citroensap en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de spekjes en de rest van de selderij en serveer met het roggebrood en de selderij spread.
Voedingswaarde:
calorieën: 552kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 17g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
RECEPT: REDACTIE DELICIOUS. | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!