kip marsala met pancetta, rucola & pastinaakwaaiers

Kip marsala met pancetta, rucola en geroosterde pastinaakwaaiers_preview

In het najaar doet Janneke Philippi graag een scheutje bier, wijn, port, marsala, gin of sake door haar gerechten voor nóg meer smaak. Proef haar kip marsala!

Of ga voor haar uiensoep met port, spaghetti met gin of noedels met sake. Al deze recepten en meer vind je in het oktober 2023-nummer van delicious. magazine. In het nummer brengen we een ode aan de herfst. Want dit prachtige seizoen biedt veel lekkers in de keuken. Meer weten? Lees er hier alles over.

Kip marsala met pancetta, rucola & pastinaakwaaiers

glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestelijk | italiaans | glutenvrij
Tip: Serveer deze kip marsala ook eens met lintpasta als linguine of pappardelle.
Oh en grote pastinaken vragen een langere oventijd. Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als ze te donker kleuren. Of halveer ze in de lengte en snijd ze dan in.
kooktijd30 minutes
oven25 minutes
totale tijd55 minutes

ingrediënten

  • 800 g pastinaken
  • 1 bosje rozemarijn
  • 5 el olijfolie
  • 500 g kipfilets, 4 stuks
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g pancettablokjes
  • 125 ml marsala
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 3 el gezouten gepelde pistachenoten
  • handvol rucola

instructies

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pastinaken schoon. Snijd ze in dunne plakjes, maar niet helemaal door! De pastinaken moeten heel blijven, zo roosteren ze in de oven als een waaier mooi open. Leg de pastinaken op een met bakpapier beklede bakplaat en stop er her en der takjes rozemarijn in.
  • 2 Besprenkel de pastinaken met 3 el olijfolie en bestrooi met (zee)zout naar smaak. Rooster de pastinaakwaaiers in de oven in 25 min. gaar (zie tip).
  • 3 Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Dep de kipfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Bak de kipfilets in 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Rasp of pers intussen de knoflook.
  • 4 Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder folie of deksel. Doe de pancetta met de knoflook in de pan en bak in 3 min. knapperig uit. Schenk de marsala in de pan en laat tot een derde inkoken.
  • 5 Schenk de slagroom erbij en breng weer aan de kook. Leg de kipfilets terug in de pan en houd op laag vuur warm tot de pastinaakwaaiers klaar zijn.
  • 6 Hak de pistachenoten grof. Rooster ze in een droge koekenpan tot het aroma vrijkomt en schud ze op een bord.
  • 7 Bestrooi de kip marsala vlak voor het serveren met de rucola en de geroosterde pistachenoten. Serveer met de pastinaakwaaiers.
Voedingswaarde:
calorieën: 823kcal
|
eiwit: 42g
|
vet: 54g
|
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: orecchiette met spitskool en zalm

Kip marsala met pancetta, rucola en geroosterde pastinaakwaaiers_preview
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI