Garnalen met pastinaakmousseline en kruidenolie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | internationaal |
Dit gerecht zit bomvol smaak. De garnalen zijn heerlijk mals en fris terwijl de pastinaakmousseline juist die aardse smaken geeft. Deze combinatie zie je misschien niet vaak maar de smaak zal je verassen!
Pastinaak kan ook in een salade! Bekijk deze bataat-pastinaaksalade.
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 1 kg pastinaak geschild en in stukken
  • 200 ml volle melk of slagroom
  • 100 g gezouten boter met zeezout
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl kappertjes grof gesneden
  • 2 el fijngesneden verse kruiden bijv. peterselie, kervel en/of basilicum
  • 2-3 tl citroensap
  • 12-16 bodypeel tijgergarnalen* diepvries, ontdooid
  • 1-2 tl harissa

instructies

  • Kook de aardappels in een laagje water met zout in ± 20 min. gaar.
  • Kook de pastinaak in 15 min. gaar.
  • Verwarm de melk of slagroom in een steelpan. Smelt de boter.
  • Meng 3 el olijfolie met de kappertjes en kruiden. Voeg naar smaak wat citroensap toe.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de garnalen in 5 min. gaar. Voeg de harissa toe en bak nog 1 min.
  • Giet de aardappels af en laat ze op laag vuur kort droogstomen. Giet de pastinaak af en pureer met de staafmixer.
  • Knijp de aardappels met een pureeknijper tot puree of wrijf ze door een fijne zeef. Meng de aardappel
  • met de pastinaak en de warme melk of slagroom. Spatel de gesmolten boter en de rest van de olijfolie er luchtig door.
  • Schep de pastinaakmousseline op 4 borden. Leg de garnalen erbij en schep de kruidenolie erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Wijntip: de Catena Chardonnay. Zeer aromatisch en lekker vol van smaak, boter, ananas, gele appel en citrus in de afdronk.
* Bodypeel tijgergarnalen zijn rauwe garnalen die gepeld zijn, maar waar staart en kop nog aan zitten. Bij veel supermarkten te koop. Of neem gewone garnalen.
Tip: Steek een satéprikker in de lengte door de garnalen, dan bakken ze mooi recht. Verwijder de prikker voor het serveren.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!