nr.1 foodmagazine

Aardappel-pastinaakpuree met zure room

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aardappel-pastinaakpuree met zure room
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | | | glutenvrij, vegetarisch
Deze aardappel-pastinaakpuree met zure room is een heerlijk bijgerecht. Lekker vol van smaak en tegelijkertijd een tikje fris door de zure room. Zalig bij stoofgerechten, een mooi stuk vlees of zacht gegaarde vis.
totale tijd45 minuten

Kookgerei

  • fijne zeef of aardappelknijper

ingrediënten

  • 1 kg grote licht kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 500 g pastinaak geschild, in stukken
  • 375 ml melk
  • 50 g boter + extra voor garnering
  • 150 ml zure room

instructies

  • Kook de aardappels en pastinaak in water met zout gaar in 20-25 min. Giet af, schep op een bakplaat en laat 10-15 min. uitdampen.
  • Verwarm intussen in een steelpan de melk met de boter op matig vuur. Druk de aardappel en pastinaak boven een pan door een fijne zeef of gebruik een aardappel- knijper. Meng het warme melkmengsel en de zure room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een extra klontje boter.
Voedingswaarde:
calorieën: 414kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
Liever vegan? Vervang de melk, boter en zure room door plantaardige varianten zoals haver- of sojamelk, plantaardige boter of olijfolie en haver-crème-fraîche.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
aardappel-pastinaakpuree met zure room
Fotografie: Anson Smart | Styling: Kirsten Jenkins