Pastinaakpuree met sesam & karbonades

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk, kerst | internationaal | glutenvrij
Met pastinaakpuree zet je net even iets anders op tafel dan gewone aardappelpuree. Pastinaak is familie van de wortel en heeft een zoete, anijsachtige smaak. Daarom passen de karbonades er zo goed bij.
Fan van pastinaak? bekijk dan deze gratin van pastinaak, koolraap en salie.
voorbereiding20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 850 g pastinaken
  • 750 g kruimige aardappels in stukken
  • 1 el sesamzaad
  • 4 ribkarbonades
  • 2 tl gemalen komijn
  • 3 el tahini sesampasta

voorraad

  • 2 el olijfolie
  • 200 ml melk
  • 2 el boter

instructies

  • Schil de pastinaken. Houd een stuk van 100 g pastinaak apart en snijd de rest in stukken van 3 cm. Kook de stukken pastinaak met de aardappel gaar in 20 min.
  • Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  • Verhit in de koekenpan de 2 el olijfolie. Dep de karbonades droog met keukenpapier en wrijf ze in met de komijn. Bak de karbonades in 10-12 min. aan beide kanten bruin en gaar op niet te hoog vuur, anders worden ze droog. Leg ze op een bord.
  • Snijd de achtergehouden pastinaak in blokjes en bak ze in het achtergebleven vet in 6 min. rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappels en pastinaak af en vang het kookvocht op in een maatbeker. Stamp de aardappels en pastinaak met de melk en tahini tot stamppot. Voeg evt. nog wat kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de pastinaakstamp op 4 borden en leg de karbonades erbij. Bestrooi met de pastinaakblokjes en het sesamzaad.
Voedingswaarde:
calorieën: 613kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!