nr.1 foodmagazine

9x heerlijke stoofgerechten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Denk je aan een warme, winterse maaltijd? Dan denk je aan een heerlijke stoofschotel. De klassiekers ken je inmiddels, dus het is tijd om je repertoire uit te breiden met nieuwe varianten. Wat dacht je van een pastinaakstoof, boterzachte varkenswangen of een nordic bonenstoof? Dit zijn 9 heerlijke stoofgerechten.

Stoven met vlees kan redelijk wat tijd vergen. Zit je minder ruim in de uren, of heb je gewoon veel trek? Stoof dan met groenten: net zo lekker maar sneller op tafel! Eerst de basics even doornemen voordat je van start gaat? Hier laten we het stap voor stap zien. En erbij? Deze aardappel-pastinaakpuree met zure room is zalig!

 9x heerlijke stoofgerechten

knol-au-vin
Gestoofde knol in wijnsaus met winterse groente is een perfect vega(n) recept dat je met kerst op tafel kan zetten. Het heeft een diepe, rokerige smaak wat het een bijzonder hoofdgerecht maakt. Serveer het met aardappelpuree en een frisse salade.
Wil je een bijzondere aardappelpuree op tafel zetten? Bekijk dan deze aardappelpuree met peterselie en pijnboompitboter.
naar recept
knol-au-vin - delicious
pulpo met sherry & sinaasappel-amandelzout
Pulpo, oftewel inktvis, is misschien niet het meest voor de hand liggende ingrediënt. Maar laat je niet afschrikken door die tentakels want ze hebben een heerlijk smaak. Helemaal in combinatie met sherry, sinaasappel en amandelzout.
Dit gerecht gaat goed samen met een frisse salade. Zoals deze salade van opperdoezer ronde, krombekbonen en groenten.
naar recept
pulpo met sherry & sinaasappel-amandelzout - delicious
pastinaakstoof met kastanjechampignons & walnoten
Dol op stoven, maar eet je liever geen vlees? Ook pastinaak is perfect om te stoven! Dit harde wortelgewas heeft een zoete anijsachtige smaak wat heerlijk samengaat met kastanjechampignons en walnoten.
Zin een nog een groentestoof? Bekijk deze knol-au-vin.
naar recept
pastinaakstoof met kastanje- champignons en walnoten - delicious
hazenrendang
Deze hazenrendang zit bomvol specerijen als gember, kurkuma en laurier. Verwacht een ware smaak explosie zodra je deze pan op tafel zet. Neem er de tijd voor en stop er veel liefde in. Daar wordt hij extra lekker van. Nog meer zin in stoven? Bekijke deze varkenswangen in miso-sojasaus.
naar recept
hazenrendang - delicious
gestoofde varkensschouder met abrikozen, amandelen en salie
Een pan stoofvlees is ideaal voor een etentje met vrienden of familie. Het vlees kan van tevoren worden klaargemaakt en wordt in 4 uur geurig en gaar in de oven. De saus en de aardappels gaan samen met de gestoofde varkensschouder in dezelfde pan. Zo’n heerlijk stoofgerecht vraagt om een goed nagerecht.
naar recept
nordic bonenstoof met karwijballetjes en sesam-crispbread
Deze bonenstoof is niet alleen heel lekker, maar peulvruchten zijn goede vleesvervangers, ze belasten onze planeet veel minder en barsten bijna uit hun jas van gezondheid. Begin ruim van tevoren aan dit gerecht, dan treken de smaken goed in de kool.
naar recept
stoof van kippendij met abrikozen
Deze zoete stoofpot met sinaasappel en lekker veel specerijen smaakt heerlijk met roergebakken wilde spinazie of geroosterde peentjes.
Stoofvlees zacht én sappig krijgen is echt een kunst. Hier geven we je een korte stoofcursus waarin we je voorzien van allerlei stooftechnieken.
naar recept
zoete kippendijstoof met abrikozen - delicious
varkenswangen in miso-sojasaus
Deze gestoofde varkenswangen met een oosterse touch zijn eigenlijk heel simpel. Voeg alles samen en laat dan de tijd zijn werk doen. Zo komen alle specerijen tot hun recht en vormt er zich een prachtig stoofgerecht.
Heb je iets minder tijd om te stoven? Bekijk dan deze citroenvarkenrollade met zoetzure courgette.
naar recept
varkenswangen in miso-sojasaus - delicious
gestoofde ossenstaart met polenta en gestoofde radicchio
Dit is echt feesteten: samen delen en plukken van zacht ossenstaart die uren is gestoofd, met zijdezachte polenta en zoetzure radicchio. 
naar recept