Het enige rottige aan een kookpassie is dat we er – hoe graag we dat ook zouden willen – niet altijd tijd voor hebben. Dertig minuten in de keuken is meestal realistischer – want gezin, lange werkdagen, honger! Daarom grijpen we zo graag naar de simpel en snel recepten van Janneke Philippi, zonder in te leveren op smaak weet ze altijd iets voortreffelijks op tafel te zetten.
Maak ook eens Jannekes pruimenkruimelvlaaitjes met vanille-gemberroom
Van Familietijd naar Simpel en Snel
Janneke Philippi schrijft al sinds het prille begin van delicious. recepten. Het begon in 2009 met een paasbrunch, daarna volgden een aantal vrije producties en begon een steeds intensievere samenwerking. In 2012 startte Familietijd, een rubriek die net als de latere simpel en snel recepten bestond uit gerechten die je doordeweeks kan maken in een mum van tijd.
Janneke Philippi recepten hebben altijd iets verrassends
Janneke: ‘De opzet van wat we voor delicious. doen is altijd nagenoeg hetzelfde geweest: lekker eten voor het hele gezin met toegankelijke producten (veelal uit de supermarkt), zowel voor doordeweeks als in het weekend met gasten. Onze recepten hebben altijd iets verrassends. Dat kan in smaak, manier van bereiden of uiterlijk zijn.’
Van dips en taarten tot amuses en knappe voorgerechtjes: Janneke maakt het allemaal op haar simpel en snel manier. Maar om het je wat makkelijker te maken, hebben we hier alleen haar hoofdgerechten op een rijtje gezet. Inspirerende maaltijd voor doordeweeks met de typische Janneke Philippi twist. Soms een maanzaadje, dan een bittere biermarinade, of juist een superhartig ingrediënt die het hele gerecht omhoog trekt. Pancetta bijvoorbeeld, miso, of een lekker ansjovisje.