Reis met ons mee naar de Méditerranée! Het augustusnummer van delicious. staat namelijk helemaal in het teken van al die heerlijke landen. Ga voor een Italiaanse pizza-party, tafels vol Griekse mezze, cocktails of een Spaanse paëlla! In het nummer vind je tientallen recepten, waaronder onderstaande keftedes!
Bestel het nummer hier:
keftedes van tomaat (Griekse vega gehaktballetjes)
vegetarisch
aantal 12 |
hapje |
|
grieks |
vegetarisch
De perfecte vega versie van gehaktballetjes! Heerlijk gekruid met dille, peterselie en munt en er komt geen vleesvervanger aan te pas, alleen tomaat. 18 Griekse recepten om de zon in huis te halen
kooktijd25 minutes minutes
totale tijd25 minutes minutes
ingrediënten
- 300 g kerstomaatjes, fijngesneden
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 1 handje gemengde kruiden, bijv. dille, bladpeterselie en munt, fijngesneden + extra om mee te bestrooien
- ½ tl kaneel
- 75 g bloem, gezeefd
- ½ tl bakpoeder
- 50 g feta, verbrokkeld
- olie, om in te bakken
- citroenpartjes, voor erbij
instructies
- Schep de tomaatjes in een fijne zeef om met 1 tl zout en laat uitlekken. Het uitgelekte vocht heb je niet nodig maar kun je bijvoorbeeld door een dressing doen.
- Meng in een kom de uitgelekte tomaatjes met de ui, kruiden, kaneel, bloem, het bakpoeder en de feta. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een bodempje olie van 1 cm in een grote koekenpan op matig vuur. Schep met een opgehoopte el bergjes van het tomatenmengsel in de pan, druk een beetje aan en bak ze met een paar tegelijk in 4-6 min. goudbruin in de olie. Keer ze halverwege. Bestrooi de keftedes met nog wat kruiden en serveer ze met de citroenpartjes.
calorieën: 57kcal
|
eiwit: 2g
|
vet: 3g
|
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: VIVIEN WALSH.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: deze Griekse recepten wil je maken of bestellen als je in Griekenland bent