tartare van tonijn met dragondressing & haricots verts

glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij
Een fris en elegant gerecht, precies zoals je bestelt op een Zuid-Frans terras.
Tip van Janneke: Deze tartare is ook lekker van andere visfilet. Ik gebruik bijvoorbeeld graag kabeljauw- of zalmhaas.
Maak ook eens: steak tartare op z’n Aziatisch
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

Kookgerei

  • evt. ook nodig: kookring

ingrediënten

  • 400 g haricots verts
  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes dragon
  • 4 el citroenmayonaise
  • 2 el volle yoghurt
  • 500 g verse tonijnfilet geelvin of albacore, MSC-gecertificeerd
  • 2 tl kappertjes
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie
  • 50 g mesclun of eikenbladsla
  • Franse frietjes, voor erbij*

instructies

  • Kook de haricots verts in 5 min. knapperig gaar. Spoel ze in een zeef onder stromend water koud en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd 1 sjalotje in grove stukken. Doe de grofgesneden sjalot met de dragon, citroenmayonaise en yoghurt in de maat- beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de tonijn in miniblokjes. Snijd ook de kappertjes en de ansjovisfilet fijn. Snijd de laatste sjalot ragfijn.
  • Meng de tonijn, kappertjes, ansjovis en fijngesneden sjalot met 2 el dragon- dressing. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
  • haricots verts over 4 borden; gebruik eventueel een kookring voor een perfecte cirkel. Zet de rest van de sla, haricots verts en dragondressing apart op tafel. Serveer met friet.
Voedingswaarde:
calorieën: 587kcal
|
eiwit: 37g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
* Ook lekker met zuurdesembaguette erbij, maar dan is het niet meer glutenvrij. 
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
STUDIO PHILIPPI