salade niçoise met Hollandse nieuwe en gepocheerd ei

Salade niçoise-stijl met Hollandse nieuwe, gepocheerd ei en peterseliecroutons_preview

Zin in een lekkere zomerse salade niçoise met Hollandse nieuwe? Zomerse dagen vragen om easy recepten, maar mét delicious. resultaat!

salade niçoise -stijl met Hollandse nieuwe en gepocheerd ei

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht, salade, simpel en snel | doordeweeks, zomer | hollands |
Een elegante salade als in Nice, maar nu met Hollandse ingrediënten.
Als Janneke Philippi in Nederland vakantie viert, kookt ze het liefst met de lekkerste producten uit de streek. Zoals met haring! Lekker, vol eenvoud en ook snel om veel tijd over te houden om lang buiten te eten.
kooktijd20 minutes

ingrediënten

  • 200 g haricots verts
  • 150 ml olijfolie extra vierge, 10 el
  • 1 tl mosterd
  • 3 el zilveruitjes + 2 el zoetzure marinade, pot
  • 75 g afbakstokbrood
  • 2 takjes peterselie
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 g frisee- of krulslamelange
  • 4 Hollandse nieuwe haringen
  • 4 eieren

instructies

  • Maak de haricots verts schoon. Verhit in een ruime koekenpan 2 el olijfolie. Bak de haricots verts in 5 min. beetgaar. Klop intussen de vinaigrette van 4 el olijfolie, de mosterd en 2 el van de zoetzure marinade van de zilveruitjes.
  • Scheur het stokbrood in 2 cm-stukjes. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie met de laatste 4 el olijfolie. Schep het brood erdoor. Rooster de peterseliecroutons in een droge koekenpan in 6-8 min. rondom goudbruin en knapperig. Laat de croutons op een bord afkoelen.
  • Snijd intussen de tomaten in parten en de rode ui in fijne ringen. Maak de slamelange aan met de vinaigrette.
  • Breng in een hapjespan een ruime laag water met zout en een scheutje azijn aan de kook. Zet het vuur laag zodat het water net niet kookt. Verdeel de sla met de tomaat, uiringen, zilveruitjes en haricots verts over 4 borden. Leg de haring en de croutons op de salade.
  • Breek een ei boven een koffiekopje. Laat het ei langzaam in het water glijden – vorm geen kolk van het water. Doe hetzelfde met een tweede ei. Pocheer de eieren 2-3 min., tot het eiwit gaar is en de dooier nog vloeibaar. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat ze goed uitlekken en leg op de salade. Pocheer op dezelfde manier de laatste 2 eieren en leg ze op de salade. Serveer de salade meteen.
Voedingswaarde:
calorieën: 513kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
VEGA-TIP Liever zonder vis? Vervang de haringen door een handvol kikkererwten en/of geroosterde wal of hazelnoten.
Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pastasalade met tomaat en zwarte knoflook labne

Salade niçoise-stijl met Hollandse nieuwe, gepocheerd ei en peterseliecroutons_preview