delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
veganistisch

Thaise doperwten-kokossoep

aantal 4 | hoofdgerecht | | thais |
Deze soep ga je in je hart sluiten en héél vaak maken! Vol smaak en - altijd fijn - supersnel op tafel. Ook lekker met courgette, sugarsnaps, paksoi en groene asperges.
Nog zo'n Thaise altijd-goed-soep maken?
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 100 g jasmijnrijst
  • 2 el rijstolie
  • 70 g groene currypasta*
  • 2 blikken kokosmelk à 400 ml
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 400 g doperwten, verse
  • 400 g peultjes of paksoi
  • handvol Thais basilicumblad, grof gesneden
  • naanbrood, voor evt. erbij

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de currypasta zachtjes, tot de aroma’s goed vrijkomen.
  • Schenk de kokosmelk in de pan. Vul de lege blikken nogmaals met water en schenk ook in de pan. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.
  • Voeg de erwten en de peultjes toe en kook de groenten in 4-5 min. knapperig gaar. Breng de soep hoog op smaak met zout.
  • Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de soep erop. Voeg de basilicum toe. Geef evt. naanbrood bij de soep.
Voedingswaarde:
calorieën: 585kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
* Groene currypasta - te koop bij de supermarkt - kan per merk behoorlijk in scherpte verschillen. Begin dus met wat minder, je kunt later meer toevoegen. Wil je een gluten-
en lactosevrije variant, dan heb je bij een biologische winkel de meeste kans.
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Thaise doperwten-kokossoep - delicious