Vergeet spaghetti bolognese en maak eens deze gnocchi bolognese. Superlekker, eenvoudig en binnen een half uurtje op tafel.
Kun je nog meer Italiaanse inspiratie gebruiken? Het maart 2023-nummer van delicious. staat in het teken van de Italiaanse winterkeuken. Van de authenthieke recepten van Pasta Grannies tot de allerlekkerste focaccia. En van Italiaans streetfood tot het verhaal áchter citrus. En natuurlijk veel inspiratie voor Italiaanse culi-adressen, deli’s & restaurants!
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Snelle gnocchi bolognese
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
italiaans |
In dit recept gebruiken we lamsgehakt. Bij mediterrane supers met een vleesafdeling vind je zeker lamsgehakt. Of gebruik eventueel het vlees uit lamsworstjes.
kooktijd25 minuten
ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 150 g wortel
- 2 tl venkelzaad
- 300 g lamsgehakt
- 140 g tomatenpuree, groot blik
- 150 ml rode wijn
- 200 ml lamsfond, supermarkt
- 500 g verse gnocchi
- 50 g parmezaanse kaas, geraspt
voorraad
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en de wortel in stukjes. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui met de knoflook, bleekselderij, wortel en het venkelzaad 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in nog eens 3 min. rul en bruin. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
- Schenk de wijn en daarna de fond erbij en roer tot een saus. Laat de vleessaus 8-10 min. zachtjes stoven. Kook intussen de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de helft van de kaas bij de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de gnocchi op de borden en verdeel de saus erover. Serveer met de rest van de kaas.
calorieën: 422kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING, STYLING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook eens: gnocchi met zoete tomatensaus van Jamie Oliver!