visburger met garnalen en dragonmayo

visburger

Met een visburger kun je diverse kanten op. In dit recept van Janneke Philippi kiezen we voor kabeljauw én garnalen.

Visburger met garnalen

lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | lactosevrij
Als je van vis houdt, wordt deze burger met kabeljauw en garnalen zeker een van je nieuwe favorieten. Tip van Janneke: 'Maak de burger en de saus 1 dag van tevoren, dan ben je op de dag zelf in 15 min. klaar!'
Ken je dit recept al met garnalen en pittige kimchi?
kooktijd30 minutes
bbq20 minutes
totale tijd50 minutes

ingrediënten

  • 250 g kabeljauwfilet
  • 200 g gepelde rauwe garnalen
  • 1 sjalotje
  • 2 el bloem
  • 2 tl harissa
  • 3 el citroenmayonaise
  • 3 takjes dragon, blaadjes geplukt
  • 500 g zoete aardappels
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 komkommer
  • 1 bosje waterkers
  • 2 el olijfolie
  • 4 stevige broodjes

instructies

  • Steek de bbq aan.
  • Maal de kabeljauw met de garnalen en het sjalotje fijn in de keukenmachine. Schep de bloem, harissa en een snufje zout erdoor. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het vismengsel. Leg ze tot gebruik tussen plasticfolie in de koelkast om stevig te worden.
  • Pureer de mayonaise met de dragonblaadjes glad.
  • Schil de aardappels en snijd in dunne parten. Snijd de paprika in 3 cm-stukjes. Schaaf de komkommer in lange linten. Haal de harde steeltjes van de waterkers.
  • Rooster op de hete barbecue* de zoete aardappel in 8-10 min. en de paprika in ± 5 min. bruin en gaar. Bestrijk de visburgers dun met olijfolie en gril ze ook in 3 min. per kant mooi bruin en gaar; gebruik eventueel een hamburgerklem of leg ze op een stuk aluminiumfolie zodat ze niet aan het rooster plakken.
  • Snijd de broodjes open en beleg ze met de waterkers. Leg er de visburgers en 2 komkommerlinten op. Schep op elke burger een lepel dragonmayo en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer met de zoete aardappel, paprika, de rest van de waterkers, komkommer en rest van de dragonmayo.
Voedingswaarde:
calorieën: 553kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
* Gebruik voor het grillen van de paprika eventueel een aluminium bakje of een stuk aluminiumfolie, dan vallen de stukjes niet door het rooster.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pissaladière – Franse pizza met ansjovis en gekaramelliseerde uien

visburger
Studio Philippi