kalfsrolletjes met dillesaus

kalfsrolletjes
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
Deze rolletjes gevuld met zoutige parmaham laat je rustig mals en gaar stoven. Eroverheen een romige dillesaus op basis van sjalotjes en witte wijn. Een makkelijk feestmaal voor doordeweeks!
Liever vega? Maak rolletjes van linten courgette, bestrooi ze met dille en wat knoflook. Stoof de courgettelinten in 4-5 min. gaar.
Maak ook eens: melanzane parmigiana
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: cocktailprikkers

ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels à 100 g
  • 4 plakjes parmaham
  • 8 takjes dille
  • 40 g boter
  • 2 sjalotjes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 g parelcouscous
  • 3 tl mosterdzaad
  • 2 el olijfolie
  • 400 g spinazie, gewassen
  • sap en rasp van 1 biocitroen
  • 200 ml slagroom

instructies

  • Sla de schnitzels met een vleeshamer of onderkant van een pan tot een dikte van 1⁄2 cm. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en beleg ze met de ham en 4 takjes dille. Rol het vlees op en steek elk rolletje vast met een cocktailprikker.
  • Smelt in een braadpan de boter. Bak de kalfsrolletjes in 5 min. rondom bruin aan. Snipper de sjalot fijn.
  • Neem het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de sjalot. Voeg de wijn toe en leg de kalfsrolletjes terug in de pan. Stoof het vlees afgedekt in 8-10 min. gaar. Kook intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kneus het mosterdzaad. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit het mosterd- zaad 1 min. Schep de spinazie in porties erdoor en laat het blad al omscheppend slinken. Schep de parelcouscous erdoor en breng op smaak met de citroenrasp, het citroensap, zout en peper.
  • Neem het vlees weer uit de pan en laat het stoofvocht inkoken tot ± 6 el. Hak de laatste 4 takjes dille fijn. Voeg de slagroom en dille toe en laat tot de gewenste dikte inkoken. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de parelcouscous over 4 borden. Schep de kalfsrolletjes met saus erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 650kcal
|
eiwit: 36g
| |
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
VEGA? Maak rolletjes van linten courgette, bestrooi ze met dille en wat knoflook. Stoof de courgettelinten in 4-5 min. gaar.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
kalfsrolletjes
Studio Philippi