karbonade met biermarinade van de bbq

karbonade van de bbq met gerookte biermarinade van de bbq
aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Een Hollandse karbonade van de bbq krijgt een flinke boost door de oosterse marinade. Platbrood en salade erbij, klaar!
Siciliaanse recepten om nog lang na te genieten van je vakantie
kooktijd25 minutes
marineren30 minutes
totale tijd55 minutes

ingrediënten

  • 1 flesje donker bier (300 ml)
  • 50 ml ketchup
  • 1 el mosterd
  • 1 el donker basterdsuiker
  • ½ tl vijfkruidenpoeder*
  • 2 tenen knoflook
  • 4 schouderkarbonades
  • 2-3 aubergines
  • 3 el olijfolie
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 bosje koriander platbrood, voor erbij

instructies

  • Steek de barbecue aan*.
  • Laat het bier tot 100 ml inkoken. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Meng het bier met de ketchup, de mosterd, de basterdsuiker, het vijfkruidenpoeder en 1 geperste teen knoflook.
  • Leg de karbonades in een schaal. Schenk de marinade over het vlees, meng goed en zet minstens 30 min. weg om te marineren, liever nog een hele dag of nacht.
  • Snijd de aubergine in 4 cm-stukken. Schep ze om met de olijfolie. Rasp of pers het laatste teentje knoflook boven de yoghurt.
  • Gril de aubergine op de barbecue in 10-15 min. mooi bruin en gaar. Leg na 5 min. de karbonades erbij en grill in 6-8 min. per kant bruin en gaar. Hak de koriander grof.
  • Leg de karbonades op 4 borden. Schep er de aubergine en een lepel yoghurt bij. Bestrooi met de koriander en serveer met het platbrood.
Voedingswaarde:
calorieën: 526kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
* Of verhit een grillpan voor op hoog vuur als je het vlees hebt gemarineerd. Chinees vijfkruidenpoeder is een kruiden- mengsel met de vijf basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en umami. Te koop in de ruim gesorteerde supermarkt en toko.
TIP Leg ook het platbrood op de barbecue en gril in 1-2 min. warm en licht krokant.
SNELTIP Snijd de aubergines in dunne plakken en gril ze ± 3 min. per kant.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: entrecote op de bbq: zo maak je het nóg lekkerder

Meer inspiratie voor de zomer? Bestel het laatste nummer van delicious.!

karbonade van de bbq met gerookte biermarinade van de bbq
STUDIO PHILIPPI