De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

risotto met prei en ansjovis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
risotto met prei en ansjovis
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
Je herkent het vast: één hap van een fijn bord risotto en je bent gelijk terug in Italië! Deze risotto met prei en ansjovis maak je met visfond. Een flinke schep mascarpone erop en klaar ben je, binnen 30 minuten.
Geef er gestoomde broccoli bij, besprenkeld met notenolie, en strooi er nog wat gehakte hazelnoten overheen. Houd je van uitgesproken smaken? Stop er dan gerust wat meer ansjovis in!
Minder fan van ansjovis, maar wel van spek? Dan is deze risotto met radicchio en gorgonzola iets voor jou.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 g)
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 kg prei in ringen
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 pot visfond (380 ml)
  • 125 g mascarpone

instructies

  • Schenk de olijfolie uit het blikje ansjovis in een (braad)pan met dikke bodem. Snijd de ansjovis fijn. Verhit de olie, voeg de ansjovis met de sjalot toe en bak 3 min. zachtjes. Schep de prei erdoor en bak zacht in ± 4 min.
  • Voeg de risottorijst toe. Bak de rijst tot de korrels glazig zijn en glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Schenk de visfond in een maatbeker en vul tot 1 liter aan met water.
  • Voeg de aangelengde fond in 3 porties al roerend toe aan de rijst. Laat de rijst het vocht steeds zachtjes kokend helemaal opnemen voor je de volgende portie toevoegt en blijf roeren. Kook de risotto beetgaar in 18-23 min.
  • Neem de risotto van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Laat de risotto 5 min. afgedekt rusten.
  • Schep de risotto op 4 borden en schep er een dot mascarpone op.
Voedingswaarde:
calorieën: 525kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING, STYLING, FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!



Trek in meer lente-achtig comfortfood? Dan hebben we een fijne lijst voor je: 8x voorjaarsrisotto!

risotto met prei en ansjovis