gevulde puntpaprika met lamsgehakt en yoghurt

Geroosterde puntpaprika met lamsgehakt en yoghurt
aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Zo'n zachtgeroosterde, gevulde paprika met kruidige vulling past perfect bij knapperig-frisse koolsalade met extra veel dille.
Tip: Paprika's zijn ook lekker van de barbecue. Leg ze eventueel in een (grill)schaal en bak ze met de deksel dicht zodat ze sneller zacht worden.
Ingelegde citroen? Dezelfde techniek werkt ook met ander fruit
kooktijd25 minutes
oven30 minutes
totale tijd55 minutes

ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gemalen komijn
  • 300 g lamsgehakt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 500 g puntpaprika’s (4 stuks)
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 1 tl grove milde mosterd
  • 300 g witte kool, gesneden
  • 15 g dille (1⁄2 bosje)
  • 100 g volle yoghurt bijv. Griekse of Turkse evt. stokbrood

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie.
  • Fruit de ui met de knoflook en komijn. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. bruin en sappig. Schep de oregano erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak over de lengte van de zijkant een insnede in de paprika’s. Duw ze iets open en haal de zaadlijsten er met je vingers uit. Schep het gehaktmengsel in de paprika’s en druk ze iets dicht; zo blijven alle vleessappen in de paprika’s en droogt het gehakt niet uit. Bind de paprika’s eventueel dicht met wat keukentouw.
  • Leg de paprika’s in de ovenschaal of braadslee. Bak ze 25-30 min. in de oven tot de paprika’s zacht en gaar zijn.
  • Verwarm intussen voor de dressing de wijnazijn met de suiker. Laat de suiker oplossen en neem de pan van het vuur. Klop de mosterd en de rest van de olijfolie erdoor.
  • Doe de kool in een schaal en schenk de dressing erover. Hak de dille fijn. Meng de helft van de dille door de salade. Laat de salade minstens 15 min. staan.
  • Schep regelmatig om en breng tenslotte op smaak met zout en peper.
  • Leg de paprika’s op een schaal, druk ze iets open en lepel de yoghurt erover; verdun de yoghurt eventueel met wat water. Bestrooi met de rest van de dille en serveer met de koolsalade en eventueel nog wat stokbrood.
Voedingswaarde:
calorieën: 421kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: gepofte aardappels: 10 gevulde recepten

Geroosterde puntpaprika met lamsgehakt en yoghurt
STUDIO PHILIPPI