29 recepten met gehakt, want: elke dag gehaktdag!

Er kan zoveel meer dan er een balletje van draaien. Door de curry, roerbak, in wontonsoep of bibimbap, gehakt is letterlijk fijn vlees. Wij geven je de allerlekkerste recepten.

Het woord gehakt staat precies voor wat het is: zeer fijngemaakt. Van kip tot rund, lam, varken of kalkoen: gehakt is superveelzijdig en ultrasnel klaar. Van pide met lamsvlees tot snelle Koreaanse bibimbap of wontonsoep met varkens- of vega-gehakt voor quesadillas, met gehakt kun je alle kanten op en laten smaken zoals jij wil.

In het oktober-nummer van delicious. delen we nog eens zeven recepten met gehakt waar je stuk voor stuk een heerlijk herfstmaal mee maakt. Bestel het magazine hier:

29x recepten met gehakt

ovenschotel met gehakt, broccoli en een aardappeldakje
Deze ovenschotel is makkelijk van tevoren te maken. Wil je graag een mediterraan accent? Vervang dan de kerrie door ras el hanout.
naar recept
glutenvrij eten overschotel met gehakt broccoli en aardappel
Spaghetti met kipgehakt, champignons & parmezaan
Kip blijft fantastisch en past in allerlei keukens. Met kip erin wordt het vaak net even iets lekkerder. Net als in deze spaghetti. Pas wel op met extra zout. Het kipgehakt is namelijk al redelijk zout van zichzelf.
naar recept
zoete-aardappelchips met kruidig gehakt en tomatensalsa
Als je aan zoete aardappel denkt, denk je al snel aan sweet-potato fries. Deze zoete-aardappelchips is nét zo lekker! Voeg daar frisse tomatensalsa, romige avocado, kruidig gehakt en verse padrón bij en je hebt een heerlijke variatie op nacho’s.
naar recept
zoete aardappelchips met kruidig gehakt | delicious
gevulde aubergine met lamsgehakt
Turkse gerechten hebben soms eigenaardige namen. Zo betekent karniyarik letterlijk ‘gespleten buik’. De buik van de aubergines worden gevuld met kruidig gehakt. Smaakt veel beter dan de naam doet vermoeden. Scroll naar beneden voor extra tips!
naar recept
moussaka met lamsgehakt
Zolang het mooi weer is en we ’s avonds buiten kunnen eten, maken we zomerse gerechten van rond de Middellandse Zee. Vanavond deze heerlijke Griekse moussaka! Je kunt de moussaka ook maken zonder aardappelschijfjes en er rijst bij geven. 
naar recept
Moussaka met lamsgehakt - delicious
turkse pizza met lamsgehakt
Dun knapperig deeg, kruidig gehakt met een frisse saus… Turkse pizza! Ofwel lahmacun. Heb je hem al een keer zelf gemaakt? Dit is je kans. Heerlijk om zo te eten of nog te beleggen met ingrediënten naar keuze.
naar recept
turkse pizza met lamsgehakt - delicious
pide met lamsgehakt en gebakken aubergine
Combineer je warme specerijen zoals komijn- en korianderzaad met verse, frisse ingrediënten, dan wordt elke hap een smaakbommetje!
naar recept
pide met lamsgehakt
Egyptische gehaktpastei
Dit gerecht wordt ook wel Egyptische goulash genoemd. Tussen de knapperige laagjes filodeeg schuilt een geurig gebakken gehaktmengsel met baharat. Koop altijd hele specerijen en rooster en maal ze zelf. Het kleine beetje extra moeite betaalt zich dubbel en dwars terug in smaak.
naar recept
Egyptische gehaktpastei
gehaktbroodjes met krokant kruidenkruim
Deze gehaktbroodjes zijn ook lekker met gekookte Hollandse aardappels, gesmoorde savooiekool of bij stamppot. Of maak wat extra en snijd ze in plakken voor op een sandwich bij de lunch, of serveer ze in stukjes met een augurkje bij de borrel.
naar recept
gehaktbroodjes - delicious
lasagne met gehakt en linzen
Met deze Italiaanse klassieker kom je de wintermaanden wel door. De combinatie van linzen en gehakt geeft de lasagne extra pit. Ideaal om in grote hoeveelheden te maken en de dag erna vaak extra lekker.
Liever een vegetarische lasagne? Maak dan deze prei-ricottalasagne met walnoten.
naar recept
lasagne met gehakt en linzenlasagne - delicious
groenterösti met ketjapgehakt
Wie heeft er extra carbs nodig met zo'n berg aan groenten en verse kruiden?
naar recept
groenterösti met ketjapgehakt
Japanse kerriesoep met ei en varkensgehakt
Deze milde kerriesoep met varkensgehakt, udonnoedels en sake is het ideale Japanse comfortfood. Extra fijn: de soep staat in 30 minuten op tafel.
We geven je hier nog drie soepen die binnen 30 minuten op tafel staan!
naar recept
kerriesoep met noedels delicious.
miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snelle(re) miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles.
naar recept
geroosterde puntpaprika met lamsgehakt en yoghurt
Zo'n zachtgeroosterde, gevulde paprika met kruidige vulling past perfect bij knapperig-frisse koolsalade met extra veel dille.
Tip: Paprika's zijn ook lekker van de barbecue. Leg ze eventueel in een (grill)schaal en bak ze met de deksel dicht zodat ze sneller zacht worden.
Ingelegde citroen? Dezelfde techniek werkt ook met ander fruit
naar recept
Geroosterde puntpaprika met lamsgehakt en yoghurt
udonnoedels met miso-gehakt
De Japanse keuken ken je vast van kunstig gemaakte sushi en superverfijnde gerechten. Maar thuis eten Japanners, net als wij, graag snel en simpel. We delen een van onze favoriete klassiekers: udonnoedels met gehakt.
Kook de udonnoedels beetgaar en bak de spiegeleieren kort, zodat de dooiers een beetje vloeibaar blijven, en roer de dooiers door het gehakt.
In Rotterdam? Ga zeker langs deze Japanse deli
naar recept
udonnoedels met miso-gehakt
tostada’s met fetayoghurt, gehakt en dille
Een tostada is een knapperig gebakken tortilla die je met allerlei toppings kunt beleggen. Je kunt ze ook in de koekenpan bakken of op de bbq grillen.
Eet je minder vlees? Vervang de helft van het gehakt door 250 g linzen uit blik.
naar recept
wraps met gehakt tortilla Tostada’s met fetayoghurt, gehakt en dille_preview
noedels met gembergehakt
Koken binnen een half uur: een uitdaging, maar met dit recept voor dandan noedels met gembergehakt gaat het je zeker lukken! In 20 minuten staat dit heerlijke gerecht op tafel.
Tip: varkensgehakt is niet in alle supermarkten te koop. Je kunt ook het gehakt uit varkenssausijzen gebruiken.
naar recept
dandan noedels met gembergehakt
roti met kipgehakt en kousenband
Bij Surinaamse toko’s en grote supermarkten kun je kant-en-klare rotivellen kopen. Die zijn natuurlijk het allerlekkerst en zorgen voor de perfecte versie van deze variant op klassieke roti met kip. Heb je geen rotiplaten kunnen vinden, neem dan bijvoorbeeld wraps voor dit gerecht.
naar recept
surinaamse roti met kip
pikante spaghetti met kipgehakt, spruiten & maanzaad
Geroosterde spruitjes lust iedereen. Lekker door pasta met kipgehakt en knisperend maanzaad.
Liever vegetarisch? Neem vers vegetarisch gehakt.
naar recept
Pasta recepten - Pikante spaghetti met kipgehakt, geroosterde spruiten en maanzaad
filopastei met lamsgehakt, nootjes en kaneel
Deze filopastei is niet alleen een beauty, maar ook een smaakbom! Hij doet het perfect tijdens een elegante kerstbrunch met een Midden-Oosters tintje.
Wil je dit recept voorbereiden? Bereid de filodeegpastei 1 tot 2 dagen eerder, maar bak hem af op de dag zelf. Bewaar tot die tijd afgedekt in de koelkast.
Tip: Houd je van pittig? Roer wat aleppo-peper of harissa door het gehakt.
naar recept
zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips
Vega liefhebbers opgelet! Deze heerlijke zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips mag je niet missen. De tortillachips maak je zelf waardoor je het gerecht net dat extra beetje liefde geeft dat het verdient.
Nog meer zin in vega? Bekijk dan hier onze mexicaanse lasagne.
naar recept
Zwarte-bonenchilli met vega-gehakt en homemade tortillachips - delicious
filopastei met pittig gehakt & feta
Je hebt geen vliegticket nodig om in een andere wereld te belanden. Voorzie je voorraadkast van smaakmakers uit alle windstreken, en je bent er zo!
Met Midden-Oosterse ingrediënten als baharat, za’atar en toum voeg je in no time heel veel smaak toe, waardoor je je even ver weg en toch dichtbij waant. Ga los met pittig gevuld filodeeg.
naar recept
krokant bakken filodeeg
shakshuka met rokerig lamsgehakt & feta
Een flinke pan of grote schaal is wat je nodig hebt voor dit hartige Midden-Oosterse brunchgerecht. Klassieke shakshuka wordt gemaakt met eieren die worden gepocheerd in een tomatensaus met chili, uien en rokerige specerijen zoals komijn en paprika. Dit recept is extra smoky dankzij de chipotlesaus. Wist je al dat chipotle chili de gedroogde en gerookte variant is van een groene jalapeño? Zet deze goddelijke shakshuka op tafel tijdens een uitgebreide zaterdagbrunch.
Goed idee: zelf flatbreads maken om lekker mee in de saus en eieren te dippen.
Dit recept is afkomstig uit het maartnummer 2022 van delicious. magazine. Bestel het magazine in de shop.
naar recept
shakshuka
GROENTERÖSTI met ketjapgehakt
Deze groenterösti met ketjapgehakt brengt je gelijk naar Azië. De rösti bevat minder koolhydraten door de toevoeging van de vele groenten. Samen met het ketjapgehakt en de vele kruiden is dit recept een gezond, Aziatisch feestje.
naar recept
groenterösti met ketjapgehakt
pancettarollade met wildgehakt en salie
Als je echt een typisch herfstmaal op tafel wilt zetten, dan is een rollade perfect. Het ziet er prachtig uit, is feestelijk en is in verschillende variaties te bereiden. Ook deze bijzondere rollade met pancetta, wildgehakt en salie is een aanrader. Serveer met gekruide aardappeltjes en groenten en je hebt een geweldig feestgerecht.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Pancettarollade met wildgehakt en salie
geroosterde aubergine met hoisingehakt
Dit recept met geroosterde aubergine, gehakt en hoisinsaus is echt even Aziatisch genieten. Samen met de rijst zet je een heel gezond en voedzaam gerecht op tafel. Enjoy!
naar recept
recepten met aubergine
smokey soft taco’s met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa
Taco’s zijn altijd een goed idee. Dit recept voor smokey soft taco’s maak je met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa. Liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarisch gehakt!  Maak ook eens deze zoete-aardappelchips met kruidig gehakt en tomatensalsa.
naar recept
recept voor taco's smokey soft tacos | delicious
pizza met lamsgehakt, komijn & couscous
Deze pizza met Turkse smaken heeft een Italiaanse basis, maar is geïnspireerd op de Turkse pizza. Er gaat lamsgehakt op, koriander, komijn en zelfs een beetje couscous. In de yoghurtsaus on top zit pittige harissa. Maak kennis met je nieuwe weekendfavoriet!
naar recept
pizza met Turkse smaken - delicious
pitabroodjes met gehaktvulling
Pitabroodjes met gehaktvulling die smelt op je tong. Geef je lunch een upgrade met deze pitabroodjes. Zó lekker en vol smaak. Venkel heeft een licht frisse anijssmaak en geeft dit gerecht nét dat beetje extra. 
naar recept
pitabroodjes met gehaktvulling - delicious
lams-pides
Het woord gehakt staat precies voor wat het is: zeer fijngemaakt. Van kip tot rund, lam, varken of kalkoen: gehakt is super veelzijdig. Lamsgehakt is minder bekend maar zo lekker smaakvol en sappig: deze Turkse pides worden blijvertjes.
naar recept
recepten met gehakt lams-pide

Toch liever een recept met gehakt voor lekkere balletjes? 7x gehaktballetjes in tomatensaus

recepten met gehakt lams-pide
Recepten, foodstyling: Lucy Nunes, Tracey Pattisons, Styling: David Morgan, fotografie: Ben Dearnley