groenterösti met ketjapgehakt

groenterösti met ketjapgehakt

Deze groenterösti zit vol met lekkere verse ingrediënten en smaakmakers, maar is wel lekker low carb. Daar kun je dus van blijven opscheppen zonder schuldgevoel.

Wil je nog meer recepten met weinig koolhydraten? 96x lekker low-carb

Groenterösti met ketjapgehakt

lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch, indonesisch, thais, vietnamees | lactosevrij
Wie heeft er extra carbs nodig met zo'n berg aan groenten en verse kruiden?
kooktijd55 minuten

Kookgerei

  • ovenbestendige koekenpan van 26 cm Ø

ingrediënten

  • 200 g licht kruimige aardappels, geschild en geraspt
  • 600 g wortels, geschild en geraspt
  • 200 g koolraap, geschild en geraspt
  • 1 ei
  • 2 bosuitjes, in 5 cm-stukjes
  • 5 cm gemberwortel, geschild en fijn geraspt
  • 3 el bloem
  • 60 ml (4 el) rijstkiemolie
  • 500 g varkensgehakt
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 60 ml (4 el) ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 4 takjes Vietnamese munt, blaadjes geplukt*
  • 4 takjes koriander, blaadjes geplukt
  • 4 takjes Thaise basilicum, blaadjes geplukt*
  • 35 g (4 el) gebrande pinda’s, gehalveerd, grof gehakt
  • 2 limoenen, gehalveerd voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Druk het teveel aan vocht uit de geraspte aardappels en doe ze in een kom. Meng de geraspte wortel en koolraap, het ei, de bosuitjes, helft van de gember, alle bloem en wat zout en peper erdoor.
  • Zet 2 koekenpannen op het vuur en verhit in elke pan 1½ el olie. Verdeel het wortel-aardappelmengsel over de pannen, spreid goed uit over de bodem en druk aan. Bak de rösti’s op middelhoog vuur ± 3 min. Bak de rösti’s daarna nog 12 min. op laag vuur. Keer de rösti’s voorzichtig om en herhaal bovenstaande tot de rösti’s goudbruin en gaar zijn.
  • Verhit intussen de laatste el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin de knoflook met de rest van de gember 1 min., voeg het gehakt toe en bak dit in 7-8 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg de ketjap en sojasaus toe en bak het gehakt nog 5 min. tot knapperig en gekaramelliseerd.
  • Schep het ketjapgehakt over de rösti en strooi er de kruiden en pinda’s over. Geef er halve limoenen bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 639kcal
|
eiwit: 36g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
RECEPT, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY
* Vietnamese munt en Thaise basilicum zijn te koop bij de toko. Of vervang door gewone munt of basilicum.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
groenterösti met ketjapgehakt