pancettarollade met wildgehakt en salie

Pancettarollade met wildgehakt en salie
glutenvrij
aantal 8 | hoofdgerecht | familietijd, kerst, weekend | | glutenvrij
Als je echt een typisch herfstmaal op tafel wilt zetten, dan is een rollade perfect. Het ziet er prachtig uit, is feestelijk en is in verschillende variaties te bereiden. Ook deze bijzondere rollade met pancetta, wildgehakt en salie is een aanrader. Serveer met gekruide aardappeltjes en groenten en je hebt een geweldig feestgerecht.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
voorbereiding40 minutes
kooktijd1 hour
totale tijd1 hour 40 minutes

Kookgerei

  • keukentouw

ingrediënten

  • 6 takjes salie blaadjes geplukt
  • 200 g pancetta plakjes
  • ½ tl nootmuskaat
  • 200 g wildgehakt
  • 650 g procureur voor de rollade
  • 1 sjalot
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • 250 g cranberry’s vers of diepvries
  • 2 el honing
  • 75 ml witte port
  • 1 kg krieltjes in schil
  • 1 bosje tijm
  • 400 g wilde spinazie boerenkool of palmkool
  • 25 g boter
  • 3 tenen knoflook

instructies

  • Hak de helft van de salie en 50 g pancetta heel fijn. Meng de fijngehakte salie en pancetta met de nootmuskaat, zout en peper door het wildgehakt.
  • Snijd de procureur als een boek open. Leg het gehakt erop en rol of vouw weer op. Bind met een royaal stuk keukentouw het vlees alvast in het midden eenmaal op.
  • Bedek de rollade rondom met plakjes pancetta; dit mag nonchalant. Bind het vlees met de pancetta op met de rest van het keukentouw. Steek onder het touw de rest van de salieblaadjes. Bestrooi de rollade met zout en peper.
  • Snipper de sjalot. Verhit in een sauspan 1 el olijfolie. Fruit de sjalot met het venkelzaad 1 min. Schep de cranberry's erdoor. Voeg de honing en de port toe en breng aan de kook.
  • Kook de cranberry's 10 min. tot ze openbarsten. Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen. Halveer de krieltjes in de lengte maar snijd ze niet helemaal door. Stop in elke kerf een takje tijm.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de rollade op de bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Bestrooi met peper naar smaak en bak in de oven in 1 uur bruin en gaar.
  • Leg na 30 min. de krieltjes bij de rollade. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bak met het vlees in nog 30 min. gaar.
  • Snijd de spinazie of kool grof. Smelt de boter in de koekenpan. Rasp de knoflook boven de pan en fruit 1 min. Schep de spinazie of kool erdoor, voeg 100 ml water toe en smoor afgedekt in 10 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de rollade afgedekt 10 min. rusten. Houd de krieltjes warm onder aluminiumfolie.
  • Serveer de rollade op de boerenkool, met de krieltjes en cranberrycompote.
Voedingswaarde:
calorieën: 1340kcal
|
eiwit: 51g
|
vet: 90g
|
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
Voorbereiden
Maak 1 dag eerder de rollade en bewaar afgedekt in de koelkast. Haal de rollade 2 uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bereid ook alvast de compote, snijd de krieltjes in en vul ze met een takje tijm.
Meer feestelijke recepten
Dit recept is afkomstig uit delicious. nummer 12, hét kerstnummer van 2021. Meer feestelijke recepten? Bestel het nummer nu online, zonder verzendkosten. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Pancettarollade met wildgehakt en salie
Recept: Studio Philippi | Fotografie: Studio Philippi | Bereiding: Studio Philippi