What can we say? Gehaktballetjes in tomatensaus is gewoon een steengoede combinatie, eentje waar maar weinig tegenop kan. Varieer gerust, doen wij ook! Meng chorizo door het gehakt, pesto of maak de saus extra romig met mascarpone.
De klassieker die je op elke tafel mag zetten, komt wel op namelijk! De combinatie van sappig gehakt en frisse, zoet-zure tomatensaus is simpelweg onweerstaanbaar. Gehakt heeft van zichzelf een hartige, volle smaak en de tomaat, met zijn natuurlijke zuurgraad, zorgt voor een perfecte balans. Het is ook een gerecht dat nooit verveelt, omdat je met de saus en de kruiden eindeloos kunt variëren.
Bakken of stoven?
Of je de gehaktballetjes eerst moet bakken voordat je ze aan de tomatensaus toevoegt, hangt een beetje af van de textuur die je wilt bereiken. Bakken zorgt voor een mooi bruin korstje en een diepere smaak, maar als je zachte, sappige balletjes wilt, kun je de gehaktballetjes direct in de tomatensaus laten garen. Zo trekken ze extra veel smaak van de saus in zich op.
Voor extra pit voeg je chili toe, of geef de gehakballetjes in tomatensaus juist een mediterrane twist door verse basilicum en een snufje kaneel in de saus te doen. Ook het proberen waard: roer een lepel mascarpone door de tomatensaus; daar wordt de saus lekker romig van.
7x gehaktballetjes in tomatensaus
Lees ook: zelf currypasta maken – 3 recepten voor korma, jalfrezi en Thaise groene curry