nr.1 foodmagazine

groenterösti met ketjapgehakt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
groenterösti met ketjapgehakt
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch | lactosevrij
Deze groenterösti met ketjapgehakt brengt je gelijk naar Azië. De rösti bevat minder koolhydraten door de toevoeging van de vele groenten. Samen met het ketjapgehakt en de vele kruiden is dit recept een gezond, Aziatisch feestje.
voorbereiding55 minuten
totale tijd55 minuten

Kookgerei

  • ovenbestendige koekenpan van 26 cm Ø

ingrediënten

  • 200 g licht kruimige aardappels geschild en geraspt
  • 600 g wortels geschild en geraspt
  • 200 g koolraap geschild en geraspt
  • 1 ei
  • 2 bosuitjes in 5 cm-stukjes
  • 5 cm gemberwortel geschild en fijn geraspt
  • 3 el bloem
  • 4 el rijstkiemolie
  • 500 g varkensgehakt
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 60 ml 4 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 4 takjes Vietnamese munt, blaadjes geplukt*
  • 4 takjes koriander blaadjes geplukt
  • 4 takjes Thaise basilicum blaadjes geplukt*
  • 35 g gebrande pinda’s, gehalveerd, grof gehakt
  • 2 limoenen gehalveerd voor erbij

instructies

  • Druk het teveel aan vocht uit de geraspte aardappels en doe ze in een kom. Meng de geraspte wortel en koolraap, het ei, de bosuitjes, helft van de gember, alle bloem en wat zout en peper erdoor. Zet 2 koekenpannen op het vuur en verhit in elke pan 1½ el olie. Verdeel het wortel-aardappelmengsel over de pannen, spreid goed uit over de bodem en druk aan.
  • Bak de rösti’s op middel-hoog vuur ± 3 min. Bak de rösti’s daarna nog 12 min. op laag vuur. Keer de rösti’s voorzichtig om en herhaal bovenstaande tot de rösti’s goudbruin en gaar zijn.
  • Verhit intussen de laatste el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin de knoflook met de rest van de gember 1 min., voeg het gehakt toe en bak dit in 7-8 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg de ketjap en sojasaus toe en bak het gehakt nog 5 min. tot knapperig en gekaramelliseerd.
  • Schep het ketjapgehakt over de rösti en strooi er de kruiden en pinda’s over. Geef er halve limoenen bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 639kcal
|
eiwit: 36g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
*Vietnamese munt en Thaise basilicum zijn te koop bij de toko. Of vervang door gewone munt of basilicum.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
groenterösti met ketjapgehakt
Recept: Kirsten Jenkins | Styling: Kirsten Jenkins | Bereiding: Kirsten Jenkins | Fotografie: Ben Dearnley