De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

pitabroodjes met gehaktvulling

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pitabroodjes met gehaktvulling die smelt op je tong. Geef je lunch een upgrade met deze pitabroodjes. Zó lekker en vol smaak. Venkel heeft een licht frisse anijssmaak en geeft dit gerecht nét dat beetje extra. 

pitabroodjes met gehaktvulling

lunch- of klein hoofdgerecht (4 personen)

2 tl extra vergine olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl venkelzaad
300 g mager rundergehakt
50 g tomatenpuree
250 ml gezeefde tomaten (passata)
1 bosje oregano, blaadjes geplukt
2 grote* of 4 kleine pitabroodjes
1 bol buffelmozzarella, in plakjes
25 g basilicumblaadjes
basilicumcress of andere cress, voor erover

Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur en bak hierin de ui met een snufje zout in 5 min. glazig onder regelmatig omscheppen. Voeg de knoflook en het venkelzaad toe en bak nog 2 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg het gehakt toe, draai het vuur wat hoger en roerbak het in ± 10 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de gezeefde tomaten en oregano toe. Draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel 15 min. inkoken onder af en toe roeren. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bak een pitabroodje in een koekenpan met antiaanbaklaag 2-3 min. tot het licht kleurt. Keer het pitabroodje, klap dubbel en bak nog 2-3 min. Keer het dubbelklapte pitabroodje en vul het met de helft van de mozzarella. Verdeel hierover de helft van het gehaktmengsel en de helft van de basilicumblaadjes. Bak nog 2-3 min. tot de kaas smelt en het pitabroodje licht kleurt. Herhaal met het andere pitabroodje. Snijd de pitabroodjes doormidden en bestrooi ze met de basilicumcress.

* Extra grote pitabroodjes die dun zijn, kun je zo bakken als in het recept beschreven. Heb je kleine pitabroodjes, dan kun je ze niet dubbelklappen. Bak ze dan in de pan aan een kant licht goudkleurig, snijd ze open, vul ze en bak de andere kant ook zo, totdat de kaas licht smelt.

Bereiden ± 50 min.

Zelf pitabroodjes maken? Bekijk de video:

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

pitabroodjes met gehaktvulling - delicious